Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ai! Domper voor Deense kroonprins Frederik

19 juli 2021 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik is niet aanwezig bij de Olympische Spelen in Tokio. Dat meldt het Deense hof in een persbericht. Frederik is in nauw contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus.

Vanwege de strenge veiligheidsmaatregelen bij de Spelen kan Frederik daarom niet naar Tokio. Frederik is wel gevaccineerd, maar hij zal zich aan de regels houden die door de Deense autoriteiten zijn opgesteld. Hij gaat in quarantaine en zal zich laten testen. Volgens het hof zijn kroonprinses Mary en de kinderen van het kroonprinselijk paar niet met de besmette persoon in aanraking geweest.

Het was de bedoeling dat kroonprins Frederik van 19 tot en met 26 juli aanwezig zou zijn bij de Spelen. Omdat hij afscheid neemt als lid van het Internationaal Olympisch Comité had hij ook bij de 138e Algemene Vergadering van het IOC moeten zijn. Die volgt hij nu digitaal.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--