Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Akihito en Michiko verhuizen naar tussenwoning

19 maart 2020 · Leestijd 2 min

Honderden paleismedewerkers hebben donderdagmorgen bij de Inui-poort van het keizerlijk paleis in Tokio keizer-emeritus Akihito en keizerin-emerita Michiko uitgezwaaid bij hun vertrek uit de keizerlijke residentie.

Na een verblijf van 27 jaar verhuist het gepensioneerde paar naar een 'tussenwoning' om uiteindelijk neer te strijken in het Akasaka-paleis, dat binnenkort wordt verlaten door het nieuwe keizerspaar. Dat verhuist dan naar de nu door Akihito verlaten residentie.

Voordat Akihito en Michiko, die in 1993 in de residentie op het terrein van het keizerlijk paleis trokken, de deur voor de laatste keer achter zich dichttrokken, was er een bijzonder samenzijn met hun kinderen en kleinkinderen. Keizer Naruhito, kroonprins Fumihito en ex-prinses Sayako kwamen met hun gezinnen naar het paleis.

Grote opruiming

Het oude keizerspaar heeft het afgelopen jaar onder meer gebruikt om eens goed op te ruimen. Zo heeft de keizer een deel van de 4000 geschenken die hij tijdens zijn tijd als symbool van Japan ontving, geschonken aan Japanse musea.

Akihito en Michiko zijn nu tijdelijk ondergebracht in de keizerlijke villa Hayama, in afwachting van de verhuizing van hun spullen naar de Takamawa residentie waar ze naar verwachting ruim een jaar zullen wonen. In de tussentijd kan het dan door keizer Naruhito ontruimde Akasaka-paleis geschikt worden gemaakt voor bewoning door een hoogbejaard echtpaar, compleet met rolstoelhellingen en liften.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--