Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Albanië heeft een nieuwe prinses: Geraldine

22 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Het is misschien niet het meest bekende koningshuis van de wereld, maar ook dit land heeft prinsen en prinsessen: Albanië. Sinds vandaag is er een nieuw prinsesje bijgekomen, en ze heet Geraldine. Donderdagmorgen om half tien is in het Koningin Geraldine Kraamziekenhuis in Tirana prinses Geraldine geboren, zo heeft het Albanese hof bekendgemaakt. Moeder en kind maken het goed.

De dochter en het eerste kind van kroonprins Leka II en de actrice kroonprinses Elia is vernoemd naar haar grootmoeder, de eerste en enige koningin die Albanië heeft gekend. Koningin Geraldine overleed op 22 oktober 2002. Het sinds 1939 niet meer regerende koningshuis heeft in de Albanese republiek nog een ceremoniële functie.

Het kroonprinselijk paar heeft de zwangerschap van Elia nooit officieel aangekondigd, maar Albanese kranten hadden er deze zomer wel over bericht omdat het bij openbare optredens inmiddels wel duidelijk was geworden.

Leka II, wiens grootvader koning Zog van 1928 tot aan de Italiaanse bezetting van zijn land in 1939 regeerde, trouwde in oktober 2016 met Elia Zaharia. Bij de bruiloft waren tal van Europese koningshuizen vertegenwoordigd, met de Spaanse koningin Sofia en de voormalige keizerin Farah Pahlavi van Iran als hoofdgasten.

Bekijk hieronder foto's van het huwelijk van kroonprins Leka II en zijn vrouw Elia. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--