Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Albert voor het eerst in openbaar na erkennen Boël

17 februari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Albert is maandag voor het eerst sinds hij vorige maand erkende dat hij de biologische vader is van Delphine Boël, weer in het openbaar getreden. Hij verscheen samen met zijn vrouw koningin Paola bij de traditionele herdenkingsmis voor de overleden leden van de Belgische koninklijke familie.

De gepensioneerde koning stapte met wandelstok uit de auto en werd op de trappen voor de ingang van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken ondersteund door Paola. In de kerk nam hij vervolgens plaats op de eerste rij naast zijn zoon koning Filip en diens vrouw koningin Mathilde. Prins Laurent zou ook aanwezig zijn, maar zegde om onbekende reden af.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De overleden leden van de Belgische koninklijke familie worden jaarlijks tijdens een mis herdacht in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken. Dat is ook de kerk waaronder zich de graftombes bevinden van de gestorven leden van het Belgische koningshuis.

Delphine Boël

De inmiddels 85-jarige Albert ontkende jarenlang dat Delphine Boël zijn buitenechtelijke dochter was. Drie weken geleden liet hij via zijn advocaat weten Boël te erkennen als zijn biologische dochter. Dat gaf Albert toe nadat hij de resultaten van DNA-onderzoek onder ogen had gekregen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--