Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Alle Koningsdag-outfits van koningin Máxima op een rijtje

24 april 2024 · Leestijd 3 min

Nog een paar dagen en dan is het Koningsdag! Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren zaterdag het feest mee in Emmen. Om alvast een beetje in de stemming te komen, hebben wij alle Koningsdag-outfits van koningin Máxima op een rijtje gezet. Herinner jij je alle creaties nog?

#2023

Koningin Máxima kiest in 2023 voor een felgroene creatie van Natan en ook haar witte schoenen zijn van het Belgische modehuis. Erg toepasselijk, want de vlag van Rotterdam is wit en groen. Máxima maakt haar outfit af met een groen hoedje van Fabienne Delvigne.

Máxima_Koningsdag_Rotterdam
Koningsdag 2023 in Rotterdam.

#2022

Twee jaar geleden reist de koninklijke familie af naar het zuiden van Nederland. In Maastricht (2022) wordt Koningsdag gevierd met een Limburgs zonnetje erbij. Koningin Máxima gaat gekleed in een roze capejurk van het Belgische modehuis Natan. Op haar hoofd draagt ze een grote bijpassende hoed.

Máxima Koningsdag Maastricht
Koningsdag in Maastricht.

#2021

In 2021 wordt Koningsdag gevierd op de High Tech Campus in Eindhoven. Koningin Máxima draagt deze dag kleding die we nog niet eerder zagen. Ze draagt een outfit van het Belgische modehuis Natan. Haar hoed komt van de Belgische hoedenmaker Fabienne Delvigne.

máxima_koningsdag_2021
Koningin Máxima in Eindhoven.
Koningin_Maxima_Natan_Koningsdag
Koningsdag 2021 in Eindhoven.

#2020

In 2020 vieren we geen Koningsdag maar Woningsdag. Koningin Máxima draagt op deze speciale Koningsdag vanuit huis een vrolijke, gebloemde jumpsuit van Seren, een merk uit Londen. Het is de eerste Koningsdag dat ze geen hoed draagt.

koningsdag_2020
Het koninklijk gezin poseert op Paleis Huis ten Bosch, 2020.
koningsdag_2020
Koningsdag 2020.

#2019

Oranje Boven! Tijdens de viering van Koningsdag in Amersfoort (2019) draagt koningin Máxima een culotte en top met een oranje touch. Een creatie van het Belgische modehuis Natan. Máxima's schuine hoed van bananenvezel is gemaakt door Fabienne Delvigne.

Koningsdag_2019_
Koningin Máxima in Amersfoort, 2019.
Koningin_Maxima_Koningsdag_2019
Koningsdag in Amersfoort.

#2018

Rood van top tot teen. Koningin Máxima straalt in Groningen (2018) in een jurk en rode mantel van het Belgische modehuis Natan. De jurk is halflang en heeft rood borduurwerk op huidkleurige tule. De knalrode baret is van de hand van hoedenmaakster Fabienne Delvigne.

Koningin_Ma__xima_japon_zonder_mantel.
Koningin Máxima tijdens Koningsdag in Groningen.
rode_outfit_koningin_Maxima
Koningsdag 2018.

#2017

In 2017 viert koning Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag in Tilburg. Voor deze Koningsdag laat Máxima een ensemble maken bij Jan Taminiau, die onder de rook van de Brabantse stad is opgegroeid. Taminiau ontwerpt een mantel met mooi kleurverloop en een gestreepte japon. Op de blauwe stof van de japon zijn metalen kettinkjes geborduurd en okerkleurige en blauwe ribbandjes gesmokt.

Koningin_Maxima__Koningsdag_2017
Koningsdag 2017 in Tilburg.
Koningsdag_Maxima_2017
Koningin Máxima draagt een outfit van Jan Taminiau.

#2016

In Zwolle (2016) draagt Máxima geen japon, maar een satijnen rok met bloemenprint gecombineerd met een zijden top. Een creatie van Natan. De roze top met V-uitsnijding aan de achterzijde is op deze Koningsdag een beetje te fris, dus draagt de koningin een matchend vestje vanwege de kou.

Koningin_Maxima_Koningsdag_2016
Koningin Máxima straalt tijdens Koningsdag in Zwolle.
Koningsdag_2016_koningin_Maxima
Koningsdag 2016.

#2015

Koningsdag in Dordrecht (2015). Een roze jurk van Natan en een wollen cape van de Zara. De bordeauxrode relevé is een ontwerp van Fabienne Delvigne. De cape van de Spaanse kledingketen is niet nieuw, maar zagen we al eerder bij koningin Máxima.

Koningin_Maxima_Koningsdag_2015
Koningin Máxima tijdens de viering van Koningsdag in Dordrecht.
máxima_alexia_2015
Koningin Máxima en prinses Alexia in Dordrecht, 2015.

#2014

Voor de allereerste Koningsdag kiest koningin Máxima voor een japon van het Belgische modehuis Natan. De aansluitende japon met geplooide mouwtjes is van zijde met een zilveren glans. De stof is geborduurd met kleine pailletten en pareltjes in een art-decomotief.

Ma__xima_koningsdag_2014
Koningsdag 2014.
Maxima_blauwe_japon
Koningin Máxima tijdens haar eerste Koningsdag, 2014.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--