Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Alle Koningsdag-outfits van Máxima op een rijtje

27 april 2022 · Leestijd 3 min

Nog een paar dagen en dan is het Koningsdag! Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren woensdag het feest mee in Maastricht. De Limburgse stad zou eigenlijk al op 27 april 2020 de Oranjes ontvangen, maar dat ging vanwege de coronapandemie niet door. Nu twee jaar later maken ze er vast een dubbel zo groot feest van! Om alvast een beetje in de stemming te komen, hebben wij alle Koningsdag-outfits van koningin Máxima op een rijtje gezet. Herinner jij je alle creaties nog?

Vorig jaar kon koning Willem-Alexander zijn 54e verjaardag helaas niet met publiek vieren vanwege de coronamaatregelen. Samen met koningin Máxima en zijn dochters Amalia, Alexia en Ariane vierde hij Koningsdag op de High Tech Campus in Eindhoven.

Koningin Máxima is deze dag in het nieuw. Ze draagt een outfit van het Belgische modehuis Natan. Haar hoed komt van de Belgische hoedenmaker Fabienne Delvigne.

Koningin_Maxima_Natan_Koningsdag..png
Koningin_Maxima_outfit_Natan_Koningsdag.png

In 2020 vieren we geen Koningsdag maar Woningsdag. Koningin Máxima draagt op deze speciale Koningsdag vanuit huis een vrolijke, gebloemde jumpsuit van Seren, een merk uit Londen. Het is de eerste Koningsdag dat ze geen hoed draagt.

ANP-409895172.jpg
ANP-409888622.jpg

Oranje Boven! Tijdens de viering van Koningsdag in Amersfoort (2019) draagt koningin Máxima een culotte en top met een oranje touch. Een creatie van het Belgische modehuis Natan. Máxima's schuine hoed van bananenvezel is gemaakt door Fabienne Delvigne.

Koningsdag_2019_26.jpg
Koningin_Maxima_Koningsdag_2019.jpg

Rood van top tot teen. Koningin Máxima straalt in Groningen (2018) in een jurk en rode mantel van het Belgische modehuis Natan. De jurk is halflang en heeft rood borduurwerk op huidkleurige tule. De knalrode baret is van de hand van hoedenmaakster Fabienne Delvigne.

rode_outfit_koningin_Ma__xima.jpg
Koningin_Ma__xima_japon_zonder_mantel.jpg

In 2017 viert koning Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag in Tilburg. Voor deze Koningsdag laat Máxima een ensemble maken bij Jan Taminiau, die onder de rook van de Brabantse stad is opgegroeid. Taminiau ontwerpt een mantel met mooi kleurverloop en een gestreepte japon. Op de blauwe stof van de japon zijn metalen kettinkjes geborduurd en okerkleurige en blauwe ribbandjes gesmokt.

Koningin_Maxima__Koningsdag_2017.jpg
Koningsdag_Maxima_2017.jpg

In Zwolle (2016) draagt Máxima geen japon, maar een satijnen rok met bloemenprint gecombineerd met een zijden top. Een creatie van Natan. De roze top met V-uitsnijding aan de achterzijde is op deze Koningsdag een beetje te fris, dus draagt de koningin een matchend vestje vanwege de kou.

Koningsdag_2016_koningin_Maxima.jpg
Koningin_Maxima_Koningsdag_2016.jpg

Koningsdag in Dordrecht (2015). Een roze jurk van Natan en een wollen cape van de Zara. De bordeauxrode relevé is een ontwerp van Fabienne Delvigne. De cape van de Spaanse kledingketen is niet nieuw, maar zagen we al eerder bij koningin Máxima.

Koningin_Maxima_Koningsdag_2015.jpg
ANP-32335646.jpg

Voor de allereerste Koningsdag kiest koningin Máxima voor een japon van het Belgische modehuis Natan. De aansluitende japon met geplooide mouwtjes is van zijde met een zilveren glans. De stof is geborduurd met kleine pailletten en pareltjes in een art-decomotief.

Ma__xima_blauwe_japon.jpg
Ma__xima_koningsdag_2014.jpg

Wil je nog meer zien? Bekijk dan hieronder onze reportage (uit 2020) met modejournalist Josine Droogendijk over de kleding van de Oranjes op de afgelopen Koningsdagen.

Foto's: ANP / Bron: 'De magie van Máxima', Josine Droogendijk.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--