Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Amalia krijgt bijzonder cadeau van Spaanse koning Felipe

11 april 2024 · Leestijd 2 min

Volgende week reizen koning Felipe en koningin Letizia naar Nederland voor een staatsbezoek dat twee dagen zal duren. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen hun Spaanse collega's ontvangen op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. In aanloop naar het staatsbezoek heeft prinses Amalia, die ook bij een aantal onderdelen aanwezig zal zijn, alvast een bijzonder cadeau gekregen van koning Felipe.

Aanstaande woensdag begint het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar aan Nederland. In de ochtend worden koning Felipe en koningin Letizia ontvangen op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Na diverse programmaonderdelen zal daar in de avond ook het staatsbanket gehouden worden, waarbij ook prinses Amalia een vorkje mee prikt. In aanloop naar het staatsbezoek heeft Amalia een bijzonder cadeau gekregen.

Lees verder onder de foto (koning Felipe en prinses Amalia in Noorwegen, 2022).

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Onderscheiding

Nu ben je misschien wel benieuwd wat voor cadeau prinses Amalia gekregen heeft. Het zit zo, koning Felipe heeft Amalia een belangrijke onderscheiding toegekend: het Grootkruis in de Orde van Isabella de Katholieke. Een dag later maakte de Spaanse regering de ondertekening van het Koninklijk Besluit bekend. Met het Grootkruis wordt "koninklijke waardering" uitgedrukt. Volgens koningshuisverslaggever Rick Evers zal prinses Amalia de onderscheiding woensdagavond dragen tijdens het staatsbanket in Amsterdam.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP/X

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--