Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amalia krijgt brief over dienstplicht

20 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Ruim honderdduizend 17-jarige meisjes hebben een brief gekregen waarin staat dat zij staan ingeschreven voor de dienstplicht. In totaal zijn er 212.000 brieven naar 17-jarige jongens en meisjes verstuurd, laat een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten. Onder hen is natuurlijk ook prinses Amalia, die net als de anderen geboren is in 2003.

Eerder kregen alleen jongens de brief over de dienstplicht. Vanaf dit jaar krijgen ook meisjes de brief. "Meiden en jongens in dit land hebben gelijke rechten en gelijke plichten", zegt minister Ank Bijleveld van Defensie in een video op Twitter.

De kans dat de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt opgeroepen is echter erg klein. Met de brief hoopt minister Bijleveld wel dat "alle meiden in Nederland" serieus gaan kijken naar een baan bij Defensie. De Belgische prinses Elisabeth gaat Amalia daar al een beetje in voor, zij studeert sinds september namelijk Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--