Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Andrew met ex-vrouw op bezoek bij moeder in Balmoral Castle

11 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Prins Andrew is dinsdagavond gearriveerd op Balmoral Castle, het Schotse landgoed van zijn moeder koningin Elizabeth. De hertog van York had zijn ex-vrouw Sarah Ferguson bij zich, zo blijkt uit foto's die Britse media hebben gepubliceerd.

De aankomst van Andrew was nog geen 24 uur nadat bekend werd dat Virginia Giuffre de prins officieel heeft aangeklaagd in New York wegens seksueel misbruik. Volgens de Daily Mail arriveerde zijn hond een uur eerder in een aparte auto, wat zou kunnen wijzen op een langer verblijf. De hertog en hertogin van York houden zo de koningin gezelschap. Zij nam maandag haar intrek in het kasteel voor haar jaarlijkse zomervakantie.

Andrew vliegt normaal gesproken met een privéjet naar Aberdeen als hij naar Balmoral gaat. Dit keer is hij volgens de tabloids mogelijk op een ander vliegveld aangekomen of heeft hij het hele stuk vanuit Windsor gereden om paparazzi te ontlopen.

Voorpagina's

De prins is weer volop in de media vanwege de aanklacht van Giuffre. Woensdag staat Andrew op bijna alle Britse voorpagina's. Andrew kan de zaak niet ontlopen, mocht deze voor de rechter komen. Alleen zijn moeder is onschendbaar. Hij zou in dat geval echter niet gedwongen kunnen worden om aanwezig te zijn omdat Britten voor civiele zaken niet worden uitgeleverd aan Amerika.

Giuffre beschuldigt Andrew ervan haar te hebben misbruikt toen ze jonger was dan achttien jaar. Het misbruik zou ongeveer twintig jaar geleden hebben plaatsgevonden. Giuffre stapt nu pas naar de rechter omdat een wet in New York vervalt en slachtoffers van kindermisbruik daardoor een civiele zaak kunnen aanspannen ondanks dat de verjaringstermijn is verstreken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--