Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Update! Britse prins Andrew schikt misbruikzaak in VS

16 februari 2022 · Leestijd 2 min

De Britse prins Andrew schikt de misbruikzaak die tegen hem is aangespannen in de Verenigde Staten. Dat staat in een brief die naar de rechtbank is verstuurd door de advocaat van Virginia Giuffre, de vrouw die zegt dat ze als tiener is misbruikt door de zoon van de Britse koningin.

Giuffre stelt een van de slachtoffers te zijn van de omstreden multimiljonair Jeffrey Epstein, die zich in 2019 van het leven beroofde voordat hij kon worden berecht. De vrouw zou als minderjarige tiener door Epstein zijn "uitgeleend" aan Andrew. Ze had naar eigen zeggen herhaaldelijk seks met de prins. Die heeft dat steeds ontkend.

Andrew had tevergeefs geprobeerd de door Giuffre aangespannen misbruikzaak in New York te blokkeren. De rechter besloot vorige maand dat het proces kon doorgaan. Dat betekende dat de prins onder ede gehoord zou kunnen worden over de beschuldigingen.

Update: Andrew betaald 14 miljoen euro!

Inmiddels is bekend dat Prins Andrew Virginia Giuffre meer dan 12 miljoen pond, omgerekend ruim 14 miljoen euro, betaald om haar misbruikzaak te schikken. Ingewijden vertellen aan The Telegraph ook dat zijn moeder koningin Elizabeth hem het geld daarvoor heeft gegeven. De deal zou dit weekend zijn gesloten.

Zoals gebruikelijk is er niet officieel bekendgemaakt hoeveel geld Andrew heeft moet betalen om de misbruikzaak af te kopen. Ook de hoogte van de "forse donatie" die de prins doet aan een organisatie die opkomt voor "de rechten van slachtoffers" is niet bekend.

ANP/BLAUW BLOED

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--