Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Avondje uit voor koningin Máxima in Groningen

24 mei 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft maandagavond de Koning Willem I Prijzen uitgereikt in Groningen. De zogenoemde Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven worden iedere twee jaar toegekend aan een grootbedrijf, een mkb-onderneming en een zaak met een scherpe focus op duurzaam ondernemerschap.

Dit jaar ging chipsfabrikant NXP uit Eindhoven er met de prijs in de categorie grootbedrijf vandoor. De R&D-onderneming Maan Group uit Raalte kreeg de Koning Willem I Prijs in de categorie mkb. De plaquette voor duurzaam ondernemerschap ging naar MUD Jeans uit Amsterdam. Dit is het eerste jeansmerk ter wereld dat de milieu-impact van zijn gehele productportfolio laat berekenen aan de hand van een levenscyclusanalyse en bijvoorbeeld broeken die niet meer gedragen worden, laat terugkomen.

Máxima is erevoorzitter van de organisatie van de Koning Willem I Prijs. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, reikte de prijzen maandagavond samen met de koningin uit. Twee jaar geleden vond de uitreiking online plaats vanwege corona. Omdat dit zo'n succes bleek, was ook de uitreiking van dit jaar online te volgen.

Máxima Willem I prijs 2022
Máxima avond Groningen
Máxima 23 mei 2022

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--