Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Baby Eugenie en Jack heet...August!

20 februari 2021 · Leestijd 2 min

Het zoontje van prinses Eugenie en haar man Jack Booksbrank heet August Philip Hawke Brooksbank. Dat maakte het stel bekend via Instagram.

"We willen je voorstellen aan August Philip Hawkwe Brooksbank", schrijft de prinses op haar Instagram-account, met blauwe hartjes. "Bedankt voor jullie geweldige berichtjes. Ons hart is vervuld met liefde voor dit kleine mens, woorden kunnen dat niet uitdrukken. We zijn blij om deze foto's met jullie te delen."

De foto's zijn gemaakt door de verloskundige van Eugenie. "Dank aan deze mensen die zulk essentieel werk doen, zoals onze verloskundige die ons jongetje ter wereld hielp brengen."

Overgrootvader

De tweede naam van het kindje is een verwijzing naar Philip en een mooi gebaar nu de 99-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth al bijna een week in het ziekenhuis ligt. Vrijdag werd bekend dat hij nog minstens een week moet blijven.

"Denkend aan mijn eigen opa, introduceren we onze kleine jongen in het weekend van de verjaardag van zijn opa", verwijst Eugenie naar zowel Philip als haar vader prins Andrew die vrijdag 61 jaar werd. "Hij is vernoemd naar zijn overgrootopa en zijn oudovergrootvaders."

Een van die oudovergrootvaders was prins Albert, de echtgenoot van koningin Victoria. Zijn geboortenaam was Franz Albert August Karl Emanuel. De naam Hawke komt uit de familie van Jack, de echtgenoot van Eugenie.

Trotse oma

Sarah Ferguson heeft zaterdag voor het eerst via sociale media gereageerd op de komst van haar eerste kleinkind. Zij en haar ex-man prins Andrew zijn "verheugd en gezegend" met de geboorte van August, het zoontje van hun jongste dochter prinses Eugenie.

Volgens Sarah is het een prachtig jongetje en brengt hij "veel liefde en vreugde voor de hele familie". "Ik ben zo trots op Jack en Eugenie. Ze zijn en worden geweldige ouders", besluit ze.

De hertogin van York deelt in haar post ook de eerste foto's van August, die Eugenie eerder zaterdag al vrijgaf. Eugenie maakte daarbij ook bekend dat het jongetje, dat vorige week dinsdag ter wereld kwam, de naam August Philip Hawke Brooksbank heeft gekregen.

Tekst: Blauw Bloed/ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--