Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Balen voor Bernhard! Hollandse 100 gaat niet door

11 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Hollandse 100 op zondag gaat niet door. Het jaarlijkse sportevenement in Thialf in Heerenveen waarvan de opbrengst naar prins Bernhards Stichting Lymph&Co gaat, wordt geannuleerd vanwege de situatie rond het nieuwe coronavirus.

"Tot onze grote spijt hebben we, na uitvoerig overleg met en op advies van onze Raad van Advies en diverse bij Lymph&Co betrokken artsen en wetenschappers moeten besluiten om De Hollandse 100 2020 op zondag 15 maart aanstaande niet door te laten gaan", laat de organisatie woensdag weten.

Veel deelnemers aan De Hollandse 100 zijn mensen met een verminderde weerstand en mensen uit hun nabije omgeving. "De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus, hebben we de afgelopen weken op de voet gevolgd. Mensen met een verminderde weerstand en mensen die in hun omgeving veel in aanraking komen met deze groep, worden door het RIVM en de GGD steeds genoemd als groepen die een besmettingsrisico zoveel mogelijk dienen te vermijden. Wij willen uiteraard alles doen wat in onze macht ligt om een verdere verspreiding van dit virus te voorkomen."

Hollandse 100

Het sportevenement zou dit jaar voor de zesde keer plaatsvinden, ook nu weer om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfeklierkanker. De opbrengst gaat naar de stichting die Bernhard oprichtte nadat hij was genezen van de ziekte. Vorig jaar werd meer dan drie ton opgehaald en de teller voor 2020 is inmiddels de twee ton voorbij gegaan.

Tijdens De Hollandse 100, dat uit twee onderdelen bestaat, gaan alle andere deelnemers 10 kilometer schaatsen. Daarna stappen ze op de fiets om 90 kilometer te trappen voor het goede doel.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--