Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BBC heeft handgeschreven briefje Diana gevonden

14 november 2020 · Leestijd 2 min

Er is eindelijk helderheid over de slepende kwestie van het briefje van prinses Diana. De BBC meldt vrijdag het originele briefje gevonden te hebben van de prinses, waarop vermeld zou staan dat Diana tevreden was met het interview van BBC Panorama in 1995.

Het handgeschreven briefje is gevonden tijdens het nieuwe onderzoek naar het interview dat de BBC deze maand startte. Dat deed de omroep na claims van Diana's broer Earl Spencer, die zegt dat de journalist Martin Bashir heeft gelogen om haar vertrouwen te winnen en haar zo voor de camera's van Panorama te krijgen. Een team onderzoekers buigt zich nu over de inhoud en authenticiteit van het briefje.

Martin Bashir, de journalist die het interview met Diana aflegde, heeft nog niet gereageerd op de claims van Spencer. Hij is momenteel nog aan het herstellen van een hartoperatie en een coronabesmetting. Spencer heeft nog niet gereageerd op de vondst van het briefje.

De precieze inhoud is niet bekend, maar het is al een tijdje duidelijk dat op het briefje stond dat Diana blij was met Bashir's interview, zegt BBC's royalty correspondent Jonny Dymond. Bijna 23 miljoen mensen keken naar het Panorama interview dat ruim 25 jaar geleden werd opgenomen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--