Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BBC onderzoekt afspraken over explosief interview prinses Diana

19 november 2020 · Leestijd 2 min

De Britse omroep BBC laat onderzoek doen naar de gang van zaken rond een explosief interview met prinses Diana een kwart eeuw geleden. De omroep wil weten hoe het gesprek tot stand is gekomen. Een voormalig opperrechter gaat het onderzoek uitvoeren. In het interview vertelt Diana uitvoerig over haar probleemhuwelijk met prins Charles, de zoon van koningin Elizabeth en gedoodverfd troonopvolger.

De broer van de in 1997 verongelukte prinses, Charles Spencer, had op een onderzoek aangedrongen. Hij zou door de BBC zijn misleid toen hij zijn zus overtuigde mee te doen aan het veelbekeken programma Panorama. Hij was benaderd door de interviewer, die hem documenten liet zien om Diana over te halen. Maar die documenten blijken vervalst te zijn. Interviewer Martin Bashir claimde onder meer dat leden van de staf van de prinses werden betaald om haar te bespioneren.

Het interview, dat in november 1995 werd uitgezonden, trok een recordaantal van 22,8 miljoen Britse kijkers. Het gesprek betekende voor Bashir de doorbraak. En Diana en Charles gingen kort daarop uit elkaar.

William: onderzoek naar interview stap in goede richting

Prins William, de oudste zoon van Charles en Diana, is blij dat er een nieuw onderzoek komt. "Dit onafhankelijke onderzoek is een stap in de goede richting", zegt hij in een verklaring die door Kensington Palace is verspreid.

"Het moet de waarheid boven tafel brengen over de werkelijke omstandigheden die hebben geleid tot het Panorama-interview en de daaropvolgende beslissingen die destijds door de BBC zijn gemaakt", aldus William. Het is de eerste keer dat hij zich over de zaak uitspreekt.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--