Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix hoopt mooie verhalen van Cariben te delen met kleinkinderen

11 november 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix hoopt dat ze de verhalen die ze op de Cariben heeft verzameld de afgelopen dagen kan delen met haar kleinkinderen. Dat vertelde ze tijdens een ontmoeting met de pers na haar werkbezoek aan Curaçao en Aruba.

"Ik vind het wel moeilijk, want ik weet niet of ik ze zie", reageert de prinses lachend op de vraag of ze de warme herinneringen van de afgelopen dagen met haar kleinkinderen kan delen. "Ze zitten allemaal in het buitenland, op universiteit op scholen. Als we het met elkaar gaan delen heb ik hele mooie verhalen voor iedereen die wil luisteren."

Verder zei de prinses het "fantastisch" te vinden hoe de mensen op de Cariben zich inzetten voor de natuur. "Niet alleen om te bewaren wat er is, maar ook mensen op te voeden en te leren hoeveel moois ze hier hebben. Dat is altijd leuk van deze opdracht, de DCNA naar voren te brengen en het goede werk ook te belichten. En om hun werk te laten zien."

Lees verder onder de foto.

Beatrix Aruba

De prinses moest lachen op de opmerking dat alle kinderen op Aruba wel met haar leken te willen knuffelen. "Ze zijn schattig, echt heel enig. Maar ik kan niet iedereen altijd knuffelen."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Niet de laatste keer 

Prinses Beatrix hoopt dat haar bezoek aan Curaçao en Aruba niet de laatste was. Ze hoopt de eilanden snel nog eens terug te zien, zei ze bij de afsluiting van haar reis. "Het is altijd fijn hier. Als ik hier ben, ben ik meteen helemaal gelukkig", sprak de 85-jarige prinses. Ze vindt het "altijd enorm inspirerend" om alle mooie dingen en de enthousiaste inwoners van de eilanden te zien. Volgens haar werken zij "keihard om het hier mooi en goed te houden". Beatrix ziet een terugkeer, ondanks haar inmiddels hoge leeftijd, dan ook wel zitten. "Ja, dat blijft altijd wel een beetje een hoop."

beatrix-aruba1
Prinses Beatrix knuffelt een van de kinderen tijdens een bezoek aan een schoolplein op Aruba, in november 2023.

Foto's: ANP

Bekijk vanavond de hele uitzending van Blauw Bloed om 20.05 op NPO2.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--