Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo zag de tweede dag van prinses Beatrix op Curaçao eruit

8 november 2023 · Leestijd 3 min

Prinses Beatrix is van 7 tot 10 november op de Caribische eilanden Curaçao en Aruba. Op de tweede dag van haar bezoek aan Curaçao bezocht de prinses onder andere een buurttuin waar ze een handje meehielp tijdens het planten.

Prinses Beatrix had een actieve eerste dag op Curaçao. Gisteren stond onder andere een bezoek aan landhuis Savonet, een wandeling door het Nationaal Park Shete Boka én een muzikaal optreden van een kinderkoor onder de begeleiding van operazangeres Tania Kross op de agenda. Wil je de dag van gisteren nog eens op je gemak teruglezen? Dat kan hier

Prinses Beatrix is op Curaçao: dag 2

Ook woensdag had prinses Beatrix een vol programma. In de ochtend begon de prinses met een bezoek aan een buurttuin. Fundashon Ser’i Otrobanda creëert met het initiatief Hòfinan Ser’i Otrobanda buurttuinen in de wijk Otrobanda in Willemstad om zelfredzaamheid en gezonde eetgewoontes van buurtbewoners te bevorderen. In deze tuinen kunnen omwonenden zelf fruit en groente verbouwen. Dat is lekker gezond, maar ook erg gezellig. Dit project wordt ondersteund door Het Oranje Fonds.

Lees verder onder de video. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Groene vingers

Prinses Beatrix bewonderde vandaag dus deze tuinen. Zelf is ze dol op tuinieren. Het is dan ook niet gek dat de prinses haar handen uit de mouwen stak en een handje meehielp. Het leverde deze leuke beelden op. 

Lees verder onder de foto's.

Beatrix-curacao-buurttuinen
beatrix-curacao-buurttuinen2
Prinses Beatrix helpt met het planten van nieuwe groente en fruit in de tuin.
beatrix-curacao-buurttuinen3
Prinses Beatrix praat met een van de vrijwilligers.

Wandelen door een natuurgebied

Na haar bezoek aan de buurttuin bezocht prinses Beatrix het natuurgebied Rif St. Marie-Hermanus waar in 2021 op initiatief van de koninklijke familie een brug gebouwd is tussen de twee natuurgebieden. Beatrix kreeg hier uitleg over alle dier- en koraalsoorten die hier leven. Ook liet ze een vogel vrij de natuur in. 

Lees verder onder de foto's.

Beatrix-curacao-natuurgebied
beatrix-natuurgebied2

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de avond dineerde prinses Beatrix met de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout. Het diner vond plaats in het paleis op Fort Amsterdam en was het laatste agendapunt van vandaag.

Lees verder onder de foto's.

Beatrix-diner-gouverneur
Prinses Beatrix wordt ontvangen door de gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout.
beatrix-gouveneur2

Benieuwd naar de hele reis van prinses Beatrix aan deze twee eilanden? Volg ons dan op Instagram op @eo_blauwbloed óf bekijk onze uitzending aanstaande zaterdag (11 november 20:05 op NPO 2) voor een uitgebreide reportage. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--