Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix en Margriet samen naar het ballet

15 november 2019 · Leestijd 1 min

Prinses Beatrix is donderdagavond samen met haar zus prinses Margriet naar het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam gegaan voor het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ‘79. Daar werden ze niet alleen getrakteerd op verschillende uitvoeringen, maar waren ze ook getuige van een prijzenregen.

Roel Voorintholt, artistiek directeur van het in Arnhem gevestigde dansgezelschap Introdans, kreeg de 'Speciale Prijs' van het Dansersfonds '79. Sterballerina Igone de Jongh, die vorige maand onder toeziend oog van Beatrix haar laatste voorstelling bij Het Nationale Ballet danste, werd beloond met de Prijs van Verdienste, net als Fred Berlips, een van de weinige Nederlandse mannelijke eerste solisten in de geschiedenis van Het Nationale Ballet. Na zijn afscheid van het danspodium ontwikkelde Berlips zich tot een van de beste en meest geliefde docenten van de Nationale Balletacademie.

Lees verder onder de foto's.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--