Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix heeft volop genoten van Curaçao

28 november 2021 · Leestijd 2 min

De laatste dag van het werkbezoek van prinses Beatrix aan Curaçao stond in het teken van kunst en gesprekken met jongeren over mentaal welzijn.

Beatrix_in_gesprek_met_jongeren.jpg

Prinses Beatrix ging zondag eerst met een aantal jongeren in gesprek over de mentale gesteldheid van jongeren op het eiland. De lokale overheid en UNICEF Nederland hebben aan hen gevraagd hoe de ideale wereld eruit zou moeten zien. Deze ideeën en adviezen van jongeren uit het Caribisch deel van het Koninkrijk zijn verzameld in een rapport.

De jongeren, allemaal rond de 20 jaar oud, vertelden over de uitdagingen waar zij en hun leeftijdsgenoten mee worstelen. Onder meer armoede bij (alleenstaande) ouders, de coronacrisis en de mentale gezondheid van jongeren kwamen aan bod. De prinses deelde die zorgen en waardeerde de inzet van de jongeren om een oplossing te vinden enorm.

Lees verder onder de foto.

Tot slot kreeg de prinses een rondleiding door een beeldentuin. Kunstenaar Yubi Kirindongo was daarbij aanwezig. Enkele van zijn kunstwerken zijn te zien vanaf het terras van Landhuis Blauw, waar de rondleiding was.

Lees verder onder de foto's.

Prinses_Beatrix_persgesprek.jpg

Na afloop was er een persmoment. De 83-jarige prinses vertelde dat ze enorm genoten heeft van haar vierdaagse werkbezoek aan Curaçao. Ze hoopt dan ook nog een keer terug te kunnen gaan. "Ik ben ontzettend blij en ik hou erg veel van dit eiland".

Beatrix vertelde verder dat het goed met haar gaat en dat ze een fijne tijd heeft gehad op het eiland. "Ik geniet hier enorm en ik geniet vooral van wat je allemaal meemaakt hier. De toewijding, de zorg voor mensen, de zorg voor dieren en voor de natuur als geheel."

Zondagavond stapt ze op het vliegtuig naar Nederland.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--