Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit droegen Mathilde en Elisabeth in Egypte

17 maart 2023 · Leestijd 2 min

De eerste officiële werkreis van prinses Elisabeth zit er weer op! Tijdens het bezoek aan Egypte dragen de prinses en haar moeder niet alleen de typische zandkleuren, maar ook felgekleurde kleding. Wij hebben all outfits op een rijtje gezet.

Op de eerste dag bezoeken Mathilde en haar dochter een tentoonstelling over koningin Elisabeth en de Belgische egyptologie. Prinses Elisabeth verschijnt hier in een prachtige pantalon en top van het Italiaanse modemerk Armani. Bij de felroze outfit draagt ze bijpassende oorbellen van hetzelfde merk. Koningin Mathilde haalt een witte jurk van modehuis Natan uit de koffer. De japon is een bekende, want koningin Máxima heeft de blauwe variant in haar collectie. 

Lees verder onder de foto's.

Elisabeth Egypte
Maxima en Mathilde

De volgende dag trekken de dames de woestijn in. Elisabeth draagt een loszittende broek en top in een beige kleur en maakt het af met witte sneakers en gouden sieraden. Ook Mathilde kiest voor luchtige kleding en draagt een hemdjurk van geborduurde stof van het merk Scapa. Toevallig of niet, de outfit van Elisabeth lijkt op de jumpsuit die Máxima vorige maand droeg op Aruba. 

Lees verder onder de foto's.

Elisabeth en Mathilde Egypte
2023: Koningin Mathilde met prinses Elisabeth in Egypte.
maxima en elisabeth

Het driedaagse bezoek wordt modieus afgesloten. Tijdens een bezoek aan een archeologische site draagt de prinses een gebreid polo shirt van Essentiel Antwerp in neon geel en felroze. Mathilde draagt een safari pak en gouden oorbellen. Leuk detail is dat moeder en dochter allebei sneakers dragen van Veja. 

Lees verder onder de foto's.

Andere royals in Egypte 

De Belgische royals zijn niet de enige die een trip hebben gemaakt naar het Noord-Afrikaanse land. In de jaren '90 bezoeken zowel prinses Diana als toenmalig koningin Beatrix de woestijn. Diana draagt toepasselijke beige kleuren, maar Beatrix laat deze thuis liggen en kiest voor een donkerdere outfit.

Bekijk hier de video van het werkbezoek aan Egypte!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Belgian Royal Palace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--