Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk: De brillen van de royals

31 maart 2021 · Leestijd 3 min

Met een bril kun je zoveel doen met de uitstraling die je wilt neerzetten. Je kunt het heel beleefd houden, maar je kunt ook juist de grens opzoeken. Hoe zorg je voor een beetje spanning in het gezicht? We leggen de brillen van de royals onder het vergrootglas.

ANP-409682827.jpg

Je ziet maar weinig royals met een bril. Maar juist nu we veel meer online werken, zie je steeds vaker de bril tevoorschijn komen. Diana Zuidweg is brillenexpert en vertelt: "Mijn persoonlijke favoriet is natuurlijk Máxima. Ze droeg een tijdje geleden voor het eerst een bril. Het is een wat donkere, zakelijkere bril. Dat verrast me dan wel weer, omdat Máxima zich altijd erg uitgesproken kleedt. Qua bril mag daar best iets subtielers bij."

Zonnebrillen

ANP-422839691.jpg

Máxima draagt veel verschillende soorten zonnebrillen. Die verschillen in kleur, grootte en vorm. "Ik zou het leuk vinden als ze deze variatie ook laat zien in de gewone bril. Ik denk dat ze een heleboel kan hebben in haar gezicht. Een bril met doorschijnend materiaal zou haar bijvoorbeeld heel goed staan. Als ze iets zakelijker zou willen, is een bril met een mat-goudkleur heel leuk", aldus Diana.

Prins Bernhard

ANP-371182333.jpg

De meest uitgesproken brildrager van het Nederlandse koningshuis is prins Bernhard. "Ik vind het heel gaaf dat hij het lef heeft om te kiezen voor iets opvallends", vertelt Diana. De opvallendste bril is het exemplaar dat hij nu draagt, van het merk Cazal. "Echt een heel eigentijds model waarmee hij absoluut een statement maakt. Maar als hij een model zou kiezen met iets meer afgeronde hoeken aan de onderkant, dan zal het iets meer in zijn gezicht blenden. Daardoor wordt het wat zachter."

Bernhard en Juliana

ANP-300921092.jpg

De opa van prins Bernhard, Bernhard, droeg heel veel vliegeniersbrillen. De brillen van oma Juliana waren echte eyecatchers. "Soms wordt er nu nog steeds gesproken in de winkel over de Juliana-bril. De jeugd van tegenwoordig draagt steeds vaker een moderne versie van de Juliana-bril."

Prins Daniel

ANP-357120372.jpg

Prins Daniel draagt eigenlijk altijd wel een bril, variërend van hoekig tot rond. Diana: "De ronde vind ik ietsjes zachter staan in zijn gezicht. Hij kan een bril goed hebben."

Advies

Rundbordssamtale3.jpeg

Ten slotte geeft Diana nog wat advies: "Als je zelf een bril gaat uitzoeken is het leuk om te kijken naar contrasten in je gezicht. Koningin Máxima heeft bijvoorbeeld licht haar en een lichte huid. Het is dan mooi om iets te kiezen dat verfijnder is qua kleur, zodat je de contrasten niet te groot maakt. Als je kijkt naar prinses Mary, met donker haar, dan kun je ook iets meer contrast in je bril gaan kiezen; dan is het allemaal mooi in balans in je gezicht."

Foto's: ANP / Kongehuset.dk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--