Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk de uitzending: Waar het blauw bloed elkaar ontmoet

24 juni 2022 · Leestijd 2 min

In Blauw Bloed gaat het altijd over koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen. Het hebben van blauw bloed gaat echter over meer: over de adel. En daar horen hertogen, baronnen en ridders ook bij. In de sfeervolle Koepelkerk in Amsterdam bezoeken we het Tulpenbal, hét evenement voor binnen- en buitenlandse gasten uit adel en patriciaat. Tijdens een weekend met uitstapjes, diner en dans leer je mensen van jouw 'stand' kennen. Is het niet voor een mogelijk huwelijk dan wel voor een vriendschap.

En je ziet een overzicht van het koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland. De Deense kroonprins Frederik en zijn echtgenote Mary waren deze week twee dagen op pad in Nederland. Prins Albert en prinses Charlène stapten met hun tweeling op het vliegtuig voor een ontmoeting met de Noorse royals en de opening van een tentoonstelling in Oslo. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima dineerden in het Paleis op de Dam met het corps diplomatique én we spraken met prinses Laurentien bij de uitreiking van de Taalheldenprijs.

Dit en meer zie je vanmiddag om 15:15 uur op NPO 1.
De herhaling is te zien op zaterdag 25 juni om 10:15 uur op NPO 1.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--