Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk de video! Sportief zondagsuitje voor Willem-Alexander

19 februari 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander bekeek zondagmiddag, samen met toernooidirecteur Richard Krajicek, in een uitverkocht Ahoy de enkelspelfinale van het ABN AMRO Open, het grootste tennistoernooi van Nederland. Die eindstrijd gaat tussen de Rus Daniil Medvedev en Jannik Sinner uit Italië.

Lees verder onder de foto. 

Willem-Alexander ABN AMRO Open 2023

Vlak voordat de finale van start ging, betrad de koning het center court, op het moment dat Medvedev en Sinner nog aan het opwarmen was. Hij nam plaats in de boxen direct achter de baan. Hij werd vergezeld door onder anderen Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. De finale begon rond 15.45 uur.

Lees verder onder de foto's.

Willem-Alexander ABN AMRO Open 2023

De Russische tennisser Daniil Medvedev heeft de vijftigste editie van het ABN AMRO Open gewonnen. De nummer 11 van de wereld versloeg in Rotterdam in de finale de Italiaan Jannik Sinner met 5-7 6-2 6-2.

Lees verder onder de foto.

ANP-463139996

De koning bekeek voorafgaand aan de finale een expositie van het toernooi ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het ABN AMRO Open. Hij keek aandachtig naar foto's van onder anderen Roger Federer en de Nederlander Tom Okker. Ook ging hij op de foto met Ballie, de mascotte van het toernooi.

Lees verder onder de foto. 

Willem-Alexander ABN AMRO Open 2023

De koning werd begeleid door onder anderen Krajicek en Jolanda Jansen, de directeur van Ahoy. Voorafgaand aan de finale vond er op de tennisbaan een optreden van Davina Michelle plaats.

Lees verder onder de foto. 

Davina Michelle

Bekijk hier een video van zondagmiddag in Ahoy. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--