Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De mooiste kerstoutfits van de royals

19 december 2023 · Leestijd 4 min

Nog 6 dagen en dan is het kerst! Deze hele decembermaand trakteren we je op de website van Blauw Bloed op inspirerende en warme verhalen. En natuurlijk geven we ook af en toe een cadeautje weg. Vandaag helpen we iedereen die nog geen kerstoutfit heeft gekozen op weg. We hebben een overzicht gemaakt van feestelijke outfits van de royals. Laat je inspireren door deze chique looks en kom tijdens kerst koninklijk voor de dag.

#1 Klassiek zwart

Zwart is stijlvol en heel geschikt voor het kerstfeest, want je slaat met een zwarte look niet snel de plank mis. De Spaanse koningin Letizia zien we dan ook regelmatig in een zwarte jurk, zoals deze met gaas-effect aan de bovenkant. 

Letizia-zwart.jpg

Ook hertogin Meghan draagt graag een outfit in het zwart. In september 2018 verschijnt ze in deze mooie japon bij de première van de tentoonstelling 'Oceania'. 

Meghan-Kerstcollage-zwart.jpg
Hertogin Meghan in een zwarte geklede jurk.

Maar zwart kan ook nog wat vrolijker worden gemaakt met bijvoorbeeld witte stippen. Dat laat Catherine zien met deze jurk van Alessandra Rich.

Catherine kerst

#2 Fluweel

Wil je investeren in chic materiaal? Kijk dan eens of je iets van fluweel kunt vinden. De Deense prinses Mary weet net als onze koningin dat fluweel uiterst chic is. Zo draagt ze een zwarte jurk gemaakt van fluweel naar de 75e verjaardag van koningin Margrethe.

Mary-Fluweel.jpg

Koningin Letizia van Spanje weet fluweel ook prachtig te dragen.  

Letizia_fluweel.jpg

Charlène van Monaco zien we in 2013 in een lange galajurk van blauw fluweel. Ondanks dat het model simpel is, maakt de glanzende stof het geheel perfect voor een galajurk.

Charlene fluweel
2013: Charlène in een lange galajurk van donkerblauw fluweel.

#3 Kerstrood

Bij kerst denken we natuurlijk aan de kleur rood! Koningin Mathilde van België komt alvast in de stemming en draagt tijdens het staatsbezoek aan Duitsland deze maand verschillende rode outfits

Mathilde rood
Mathilde rood

Een glanzende outfit tijdens kerst is altijd een goed idee. In 2013 werd koningin Silvia zeventig jaar en vierde dit met een gala. De Zweedse koningin verschijnt op die dag in een glanzende rode jurk waarmee ze straalt op de rode loper. 

Silvia-rode-jurk.jpg

Het hoeft natuurlijk niet altijd een jurk te zijn. Prinses Charlène van Monaco schittert tijdens het Rode Kruis Gala van 2015 in een broekpak van Valentino. 

Charlene-Valentino.jpg

Maar een prinsessenjapon met een grote rok zoals Victoria draagt, is natuurlijk ook perfect voor de kerstdagen.

Victoria

#4 Groene glamour

Een zwangere Catherine draagt voor de uitreiking van de BAFTA-awards in 2018 een prachtige groene japon, gecombineerd met smaragden juwelen. Een kleur die perfect past bij de feestdagen! 

KerstcollageCatherine.jpg

Nog voordat ze in het huwelijksbootje stapte met prins Harry, laat Meghan zien hoe je een zomerse groene jurk kunt dragen op een koudere dag. Draag er een blazer over en je kan de jurk ook gewoon met de kerstdagen dragen. Ook lekker duurzaam!

ANP-408342908

De kleur groen staat ook erg elegant bij prinses Beatrix. Bij de opening van de tentoonstelling ‘Held op Sokkel’ draagt de prinses een donkergroen mantelpakje waar elke dame met kerst in zou stralen.

Beatrix-Held-op-Sokkel.jpg

Shoppen voor de kerst kan ook gewoon online. Zo komt Amalia's groene galajurk van Prinsjesdag 2022 gewoon van een online boetiek vandaan. 

Amalia Prinsjesdag

#5 Elegant in kant

Kant is een stof die ook heel goed bij de kerstdagen past. Kijk maar naar Catherine, die deze prachtige japon draagt tijdens de Royal Variety Performance in 2019.

CatherineRoyalVarietyPerformance.JPG

Een lichtgekleurde jurk van kant heeft een wat zachtere uitstraling, maar is nog steeds op en top feestelijk. Dat bewijst Mette-Marit.

Mette-Marit kant

Ben jij al helemaal klaar voor de kerstdagen? Ontdek hieronder welk personage je bent uit de EO-kersttest.  

Op wie lijk jij in het kerstverhaal?

Op wie lijk jij in het kerstverhaal?

Maria, Jozef, de herders of de wijzen... Op welk personage uit het kerstverhaal lijk jij het meest? Doe de EO-kersttest en ontdek het nu!

Doe de test!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--