Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk: Koninklijke kerstoutfits

22 december 2020 · Leestijd 3 min

Kerst zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. Maar hoe dan ook is het een goed idee om je mooi aan te kleden op deze feestdag! Om de besluiteloze dames een handje te helpen, hebben wij een overzicht gemaakt van feestelijke outfits van de royals van de afgelopen jaren.

Zwart

Zwart is chique, stijlvol en vooral heel geschikt voor het kerstfeest. De Spaanse koningin Letizia droeg vorig jaar een mooi exemplaar met gaas-effect aan de bovenkant, Meghan draagt in september 2018 in deze stijlvolle zwarte japon bij de première van de tentoonstelling 'Oceania'. 

Maxima-Nova-Zembla.jpg

Op de première van de film Nova Zembla in 2011 verschijnt koningin Máxima in een lange, zwarte, one-shoulder jurk van Ralph Lauren. Een simpele maar prachtige outfit.

Fluweel

We blijven nog even bij filmpremières, want koningin Máxima verscheen vorig jaar bij de première van 'Galapagos' in deze schitterende fluwelen top. Met een prachtige glitterpantalon erbij, wat natuurlijk ook heel kerstig is. Daar komen we straks op terug.

Kijk Máxima op de foto daaronder stralen in een prachtige donkerblauwe japon met fluwelen bovenkant, tijdens het inkomend staatsbezoek van Argentinië in 2017. 

Mary-Fluweel.jpg

De Deense prinses Mary droeg deze stof in april 2015 (ook dan kun je gewoon fluweel dragen), naar het vijfenzeventigste verjaardagsfeest van koningin Margrethe.

Letizia_fluweel.jpg

Koningin Letizia van Spanje weet fluweel ook prachtig te dragen. Hier op een receptie afgelopen februari, vlak voordat de coronapandemie uitbrak.

Rood

Bij kerst denken we natuurlijk aan de kleur rood! Koningin Mathilde van België knalde tijdens het bezoek van de Franse president in 2018 van de -jawel- rode loper in deze outfit. Vooral de doorschijnende stof van de jurk onder de mantel maakt het geheel enorm kerstig!

Mathilde-Kerstcollege-rood.jpg

Dat de outfit met kerst mag glanzen is algemeen bekend. In 2013 werd koningin Silvia zeventig jaar en vierde dit met een gala. De Zweedse koningin verscheen in een glanzende rode jurk waarmee ze haar leeftijd even aan de kant zette.

Silvia-rode-jurk.jpg

Het hoeft natuurlijk niet altijd een jurk te zijn. Prinses Charlène van Monaco schitterde tijdens het Rode Kruis Gala van 2015 in broekpak van Valentino. Koningin Máxima had precies dezelfde outfit al klaarliggen voor de opening van het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Charlene-Valentino.jpg
Maxima-Valentino.jpg

Groen

KerstcollageCatherine.jpg

Catherine draagt voor de uitreiking van de BAFTA-awards in 2018 een prachtige groene japon, gecombineerd met smaragden juwelen. Een kleur die perfect past bij de feestdagen! 

Maxima-Peplum-Japan.jpg

En tijdens het staatsbezoek aan Japan in 2014 draagt koningin Máxima ook een groene jurk, van modehuis Natan.

De kleur groen staat ook erg elegant bij prinses Beatrix. Bij de opening van de tentoonstelling ‘Held op Sokkel’ droeg de prinses een donkergroen mantelpakje waar elke dame met kerst in zou stralen.

Beatrix-Held-op-Sokkel.jpg

Glitter

Meghan_Circus.jpg

Maar mocht u deze kerst echt willen stralen, ga dan voor veel glitters. Hertogin Catherine durfde het aan op de uitreiking van de Tusk Conservation Awards in 2013. Wellicht iets voor u?

Catherine-Tusk-Awards.jpg

Kant

CatherineRoyalVarietyPerformance.JPG

Kant is een stof die ook heel goed bij de kerstdagen past. Kijk maar naar Catherine, die deze prachtige japon pas nog droeg tijdens de Royal Variety Performance.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--