Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filip en Mathilde bezoeken overstroomd gebied

15 september 2021 · Leestijd 2 min

De Belgische koning Filip en koningin Mathilde hebben een bezoek gebracht aan het Belgische gebied dat in juli zwaar werd getroffen door overstromingen. Op Instagram deelt het koninklijk huis een foto van het paar.

In het stadhuis van Verviers krijgen Filip en Mathilde uitleg over de huidige situatie. Daarnaast wordt gesproken over de toekomstige acties en de manier waarop de bevolking wordt geholpen.

In juli zorgde buitengewoon hevige regen voor overstromingen en verwoestende waterstromen. Daarbij vielen tientallen doden en raakten tientallen mensen vermist. Ook richtte het grote schade aan aan gebouwen.

Filip en zijn vrouw Mathilde bezochten eerder al de zwaar getroffen gemeente Pepinster. Daar spraken de koning en koningin uitvoerig met slachtoffers. Ook bracht het koningspaar een bezoek aan de gemeente Chaudfontaine. Bij die gelegenheid zei Filip "aangeslagen" te zijn door de omvang van de ramp. Later bedankte de koning in een toespraak de hulpdiensten en de bevolking en hield hij een minuut stilte voor de slachtoffers.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--