Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belgisch koningspaar geniet van eerste cultureel uitje

19 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben dinsdagochtend het Old Masters Museum in Brussel bezocht. Voordat het museum na twee maanden weer de deuren opende, kreeg het koningspaar een rondleiding van museumdirecteur Michel Draguet. Hij zag dat de twee met volle teugen genoten van het culturele uitje.

"De koning en koningin zijn echte cultuurliefhebbers", zei Draguet na afloop van het bezoek tegen persbureau Belga. "De koning beoefent zelf een creatieve activiteit en hij is dus altijd zeer opmerkzaam op wat kunstenaars doen", aldus de museumdirecteur over de schilderkunsten van Filip.

Het koningspaar ging niet alleen naar het museum om naar de werken van onder anderen Bouts, Montald, Rubens, Memling en Breughel te kijken. Filip en Mathilde kregen ook uitleg over de maatregelen die de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten heeft moeten nemen in verband met de coronacrisis.

Lees verder onder de foto's.

Koningin_Mathilde_gesprek_suppoosten.jpg

Na afloop van het bezoek namen de koning en koningin de tijd voor een praatje met de suppoosten, die in de gaten moeten houden of bezoekers voldoende afstand houden en de aangegeven route volgen. "Ik hoop dat er veel mensen gaan komen", zei Filip tegen hen, nadat hij het veiligheidspersoneel had bedankt voor hun werk. "Het is belangrijk dat mensen opnieuw in contact komen met cultuur."

Lees verder onder de foto.

Of er daadwerkelijk veel mensen naar zijn museum komen, durft Draguet niet te zeggen. "Is dit het eerste wat mensen willen doen na een lockdown? Sommigen wel, anderen - dat hebben we gezien - gaan eerst inkopen doen bij de grote ketens. Het gaat mij niet om het aantal bezoekers. Ik ben blij dat we opnieuw open zijn voor die vijftien bezoekers die om 10.00 uur klaarstonden toen het museum openging."

Voor die eerste bezoekers na de gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis werd het uitstapje extra bijzonder. Zij hadden een korte ontmoeting met het koningspaar.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--