Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk de foto's! Belgisch koningspaar op bezoek in Oman

4 februari 2022 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde zijn donderdagochtend op bezoek gegaan bij sultan Haitham van Oman. Het Belgische koningspaar werd met veel egards ontvangen op het paleis in Muscat.

Voor zowel Filip en Mathilde als Haitham is het een bijzonder bezoek. De Belgen zijn sinds het begin van de coronacrisis niet meer buiten Europa geweest voor een officieel bezoek. De sultan had op zijn beurt nog geen enkel Europees staatshoofd ontvangen sinds zijn aantreden in januari 2020.

Donderdagmiddag bracht het koningspaar een bezoek aan de Sultan Qaboos-moskee in Oman. Het gebedshuis staat bekend als de belangrijkste en grootste moskee van de oliestaat. Het bezoek aan de moskee markeerde het einde van de eerste dag van het staatsbezoek dat het Belgische koningspaar momenteel brengt aan Oman.

De Belgen kwamen woensdag al aan in Oman. Vrijdag wordt het bezoek voortgezet met een bezoek aan de haven van Duqm. De sultan gaat ook mee. Vrijdagavond gaan Filip en Mathilde naar Abu Dhabi en daarna naar Dubai, waar ze de wereldtentoonstelling Expo 2020 bezoeken.

Filip_mathilde_4.jpg
Filip_en_Mathilde_5.jpg
Filip_Mathilde_2.jpg

Bron: ANP en @belgianroyalpalace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--