Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belgisch koningspaar sluit eerste dag in Griekenland af met staatsbanket

3 mei 2022 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde hebben de eerste dag in Griekenland in stijl afgesloten. Het paar verblijft in het land voor een driedaags staatsbezoek. Maandagavond stond een staatsbanket op de agenda in het presidentieel paleis van Athene. Het diner werd aangeboden door president Katerina Sakellaropoulou en haar partner Pavlos Kotsonis.

Koning Filip benoemde tijdens zijn toespraak, voorafgaand aan het diner, het belang van de democratie: "Moeten we in onze wereld, waarin die democratische waarden geweld worden aangedaan en terrein verliezen, niet terugkeren naar de eigenlijke bron van onze Europese beschaving en cultuur om jongeren te motiveren zich die eigen te maken? Moeten we niet teruggrijpen naar de "Paedeia", de cultuur die als roeping had de mens te vormen om een verantwoordelijke burger te worden?"

Na de toespraak van de Belgische koning werd er een toost uitgebracht op de vriendschappelijke banden tussen België en Griekenland.

Lees verder onder de foto.

Filip toespraak

Koningin Mathilde verscheen deze maandagavond in een nieuwe outfit. De mouwloze groene jurk is een ontwerp van de Griekse modeontwerper Christos Costarellos. Mathilde gaf met haar jurk een symbolische knipoog naar het gastland. Verder droeg de Belgische koningin een bijpassende cape en een broche die van wijlen koningin Fabiola geweest is. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--