Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste ontmoeting tussen koning Filip en halfzus Delphine

15 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Filip heeft voor het eerst zijn halfzus Delphine ontmoet. De Belgische koning en de buitenechtelijke dochter van koning Albert hadden vorige week vrijdag een "warm" gesprek, laten ze donderdag weten. En daar zal het volgens hen niet bij blijven.

De historische kennismaking vond plaats op het paleis in Laken. De koning en Delphine, die na jaren van tegenwerking door Albert begin deze maand bij de rechter gedaan kreeg dat ze zich prinses mag noemen, spraken elkaar "over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen."

De prinses gaf begin deze maand al aan dat ze graag op bezoek zou gaan bij de koninklijke familie. "Maar het moet wel zijn omdat ze het willen, niet omdat ze gedwongen worden."

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Na een jarenlange strijd kreeg Delphine eindelijk haar gelijk. Eerder erkende de koning haar al als zijn biologische dochter, maar sinds begin deze maand mag ze zichzelf ook prinses noemen en krijgt daarmee een koninklijke titel. Delphine neemt dan ook de achternaam van haar vader aan. Ze verruilt haar oude naam 'Boël' voor die van haar vader, 'van Saksen-Coburg'. Ook haar kinderen krijgen een koninklijke titel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--