Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belgische prinses Elisabeth staat voor moeilijke keuze

14 maart 2020 · Leestijd 2 min

Het Belgische koningspaar staat voor een belangrijke afweging bij de studie van oudste dochter prinses Elisabeth (18) en haar verblijf op het Atlantic College in Wales, waar ook koning Willem-Alexander naar school ging. In verband met de verspreiding van het coronavirus heeft de school strenge maatregelen aangekondigd, meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Eén maatregel is dat leerlingen die nu naar huis gaan, of straks in de paasvakantie, niet meer terug mogen komen. Tegelijkertijd zijn alle eerstejaars wel naar huis gestuurd om het risico voor de tweedejaars die binnenkort eindexamen moeten doen, te beperken. Zij krijgen voor de rest van het studiejaar digitaal onderwijs.

Prinses Elisabeth behoort tot de studenten die binnenkort hun opleiding afronden. Ze mag de campus niet verlaten, tenzij in "uitzonderlijk goedgekeurde omstandigheden". Alle buitenschoolse activiteiten zijn geschrapt en de toegang voor buitenstaanders wordt beperkt, zo bepaalde het Atlantic College.

Moeilijke keuze

Als ouders hun kinderen liever naar huis laten terugkeren, zegt de school die keuze te respecteren en digitaal onderwijs aan te bieden. Wat koning Filip en koningin Mathilde daarbij moeten bedenken: dan mag Elisabeth dit schooljaar niet meer terugkeren naar Wales voor de lessen en wellicht ook niet voor haar examens.

De drie andere kinderen van Filip en Mathilde zijn nu wel thuis omdat de lessen in België zijn opgeschort. Gabriël (16) gaat naar een internationale privéschool in Watermaal-Bosvoorde, Emmanuel (14) zit in een school voor bijzonder onderwijs in Kessel-Lo bij Leuven en Eléonore (11) volgt les in het Sint-Jan-Berchmanscollege.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--