Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Benieuwd? Dit valt er allemaal te lezen in het boek 'Amalia'

16 november 2021 · Leestijd 4 min

Het boek is nog geen 24 uur uit, of het is al een regelrechte hit! Het staat bol van de leuke weetjes waardoor we de prinses beter leren kennen. Wij pikken er een paar uit.

Zo wordt er gesproken over de liefde! Prinses Amalia snapt dat ze haar toekomstige partner niet geheim kan houden. Wel vindt ze dat een relatie "privé" is. De prinses heeft ook al nagedacht over de parlementaire toestemming die nodig is voor een huwelijk. "Als het de man is die me steunt, van wie ik houd, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft geen toestemming, nou, dan moeten we nog maar zien wat ik doe. Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land."

Social media

Zo zal deze foto die de prinses deelt ongetwijfeld op haar persoonlijke Instagram te vinden zijn.
Zo zal deze foto die de prinses deelt ongetwijfeld op haar persoonlijke Instagram te vinden zijn.

Het gebruik van social media is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar niet voor Amalia. Zij mag geen persoonlijke openbare accounts beheren zoals veel van haar leeftijdsgenoten dat wel doen. Daarom heeft ze wel een afgesloten account, maar als prinses van Oranje moet je alsnog goed opletten. Vriendinnen van Amalia hebben zelfs geld geboden gekregen om privéfoto's te lekken. "Ik vind het zo naar als mensen de noodzaak voelen om dat te delen en te publiceren. Dat soort gedoe leidt ertoe dat wij niks meer kunnen, alle foto’s van onze socials af moeten halen en ons nog meer bekeken voelen."

Kom nog meer te weten onder de foto!

Jagende prinses?

Toen Claudia de Breij bij de prinses in de slaapkamer rondliep viel haar oog op een vuistdikke map met lesmateriaal voor het halen van een jachtakte. De akte is niet meteen bedoeld om te gaan jagen, maar is vooral ter voorbereiding op het toekomstige beheer van kroondomein Het Loo in Apeldoorn, aldus de prinses. "Je moet precies weten wat voor dier ergens heeft gelopen", legt ze uit. Wie het examen haalt "weet meer dan een boswachter", aldus Amalia. "Je moet in elk geval de kennis hebben." Wel heeft ze de akte op aandringen van haar vader behaald.

Professionele psychische hulp heel normaal

Een van de nieuwe foto's die Amalia in het boek van Claudia publiceert.
Een van de nieuwe foto's die Amalia in het boek van Claudia publiceert.

Regelmatig bezoekt Amalia een psycholoog. "Ik vind het geen taboe", vertelt ze in de gesprekken met Claudia. De prinses vindt het "geen probleem om dat in het openbaar te zeggen. Soms wordt het me allemaal te veel en dan praat ik met iemand. Als ik er behoefte aan heb, maak ik een afspraak. Even je hart luchten en dan ben ik weer voor een maand klaar", vertelt ze openhartig. Op de basischool schakelde Willem-Alexander en Máxima een kinderpsychiater toen hun dochter met zichzelf in de knoop zat.

Kom nog meer te weten onder de foto!

Aanvaard, maar niet omarmd

Toekomstig koningin of niet. Al van kinds af aan heeft de prinses een fascinatie voor juwelen.
Toekomstig koningin of niet. Al van kinds af aan heeft de prinses een fascinatie voor juwelen.

Haar toekomstige rol als koningin heeft prinses Amalia aanvaard, maar nog niet omarmd zo vertelde ze. Plichtsgetrouw is zij al zeker wel. "Als ik een nare situatie kan voorkomen door diplomatie. Als ik de wereld een heel klein stukje beter heb gemaakt, dan ben ik blij. Ik ben in dienst van mijn land. Ik geef mijn leven aan Nederland", laat Amalia al wel weten. In tegenstelling tot haar vader weet Amalia zich rustig te houden thuis. "Ik was nooit de rebel, heb nooit problemen gemaakt om problemen te maken. Ik vind ruzie sowieso heel irritant. En qua opvoeding van mijn ouders heb ik gewoon het idee dat ze me een doel geven, om mezelf te verbeteren en een goed mens proberen te zijn."

Kom nog meer te weten onder de foto!

Het boek over Amalia verschijnt in lijn van de traditie van boeken over de beoogd troonopvolgers ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek Alexander en Hella Haasse in 1955 Portret van Prinses Beatrix.

RVD/ANP/BLAUW BLOED

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--