Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Benjamin van Vollenhoven gedoopt

2 november 2008 · Leestijd 2 min

Zondagmiddag 2 november is Benjamin Pieter Floris van Vollenhoven gedoopt in de kapel van Paleis het Loo in Apeldoorn. Benjamin is het derde kind van Prins Bernhard en Prinses Annette. De doopdienst begon om half drie en werd geleid door ds. Anne van der Meiden.

Behalve de ouders van Benjamin waren ook zijn grootouders, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven en mevrouw de Haan en de heer Sekrève aanwezig. Verder de gezinnen van Prins Maurits en prins Floris. Prins Pieter Christiaan kwam alleen.
Ook woonden koningin Beatrix, prinses Máxima, haar drie dochters, prinses Laurentien en prins Constantijn de doopdienst bij.

Benjamin werd op 12 maart dit jaar in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam geboren. Het is het achtste kleinkind
van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hoewel Prins Bernhard en prinses Annette nog wel tot het Koninklijk Huis behoren waren titels voor Benjamin en zijn zus Isabella en broer Samuel niet weggelegd. De kinderen kregen, in tegenstelling
tot de kinderen van prins Maurits en prinses Marilène, alleen de achternaam Van Vollenhoven. Het jonge gezin woont in Amsterdam en staat slechts af en toe in de schijnwerpers. We zien het paar onder andere bij koninginnedag.

De peetouders van Benjamin zijn prins Floris, Claudine Verhulst-van der Ven,
Isabel Schouten-van Eys en Claire Folkerts-Drabbe.

Foto: RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--