Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bezoek koning aan Münster gaat niet door

24 september 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander zou volgende week dinsdag een bezoek aan Münster in Duitsland brengen, maar vanwege het oplaaiende coronavirus gaat dit niet door. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De koning zou in Münster samen met bondspresident Frank-Walter Steinmeier het Duits-Nederlandse legerkorps (1GNC) in Münster bezoeken dat dit jaar 25 jaar bestaat. Daarnaast zouden ze samen het universitair medisch centrum bezoeken. Eerder dit jaar werden daar Nederlandse coronapatiënten opgenomen en behandeld op de intensive care-afdeling.

Maar omdat de Duitse overheid sinds vorige week de richtlijnen voor reizigers uit Noord- en Zuid-Holland heeft aangepast, is overlegd om het bezoek te annuleren. De koning woont in Den Haag, Zuid-Holland.

Op 16 september verklaarde het Robert Koch Instituut, zeg maar het Duitse RIVM Noord- en Zuid-Holland tot risicogebied. Deze week maakte de Duitse overheid bekend reizigers die de afgelopen twee weken in de Nederlandse provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland zijn geweest, zich te laten testen als ze in Duitsland komen. Daarnaast wordt gevraagd 14 dagen in zelfquarantaine te gaan. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--