Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: bezorgde Máxima wordt opgevrolijkt door groepje trouwe fans

14 september 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was woensdagochtend in Utrecht om het symposium "Jong in de 21ste eeuw" bij te wonen. Bij dit onderzoek staan de onderwerpen 'gezondheid' en 'welzijn' van Nederlandse scholieren centraal. Máxima kreeg de resultaten van het onderzoek als eerste overhandigd en was zichtbaar aangedaan. Nooit eerder gaven Nederlandse jongeren hun leven zo'n laag cijfer. Vooral meiden ervaren de afgelopen vier jaar steeds meer druk op hun mentale gezondheid.

"Meestal komen we voor de mooie momenten maar eigenlijk is dit geen mooi moment. Want ik schrik van de resultaten die hier gepresenteerd zijn in dit rapport. Het is echt schrikbarend!", vertelde koningin Máxima. 

ANP-454726187

Na de presentatie van de resultaten vertelden vijf jongeren over het waarom van hun gedachtes en problemen. Ook werd er gepraat over oplossingen en kon het vijftal aangeven wat zij graag zouden willen veranderen aan de maatschappij. 

Lees verder onder de foto.

ANP-454730674

Het werkbezoek van Máxima nam een vrolijke wending. Bij het vertrek stond een groep trouwe fans met cadeautjes en tekeningen op de koningin te wachten. Daarop volgde een ontspannen fotomoment. Máxima zwaaide naar het toegestroomde publiek en stapte breedlachend de auto in.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--