Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief! Zó noemen William en Catherine hun kinderen

11 september 2023 · Leestijd 3 min

Koos- en bijnamen komen in elke familie voor. Zo ook in het gezin van prins William en Catherine, de prinses van Wales. Het stel heeft drie jonge kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis in huis. Maar welke bijnamen hebben de toekomstige koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk dan eigenlijk voor hun kroost?

Van Lou Lou tot aan Lottie en Archie: dit zijn de bijnamen van prins George, prinses Charlotte en prins Louis. 

De kleine 'Archie'

George 9 jaar
Prins George in 2022.

De oudste zoon van William en Catherine doet in 2019 een bijzondere uitspraak, zo meldt The Cut. Prins George komt tijdens een wandeling samen met zijn zusje Charlotte en grootmoeder Carole nabij het huis van de familie Middelton in Berkshire, een hondje tegen. De kleine prins begint het hondje meteen te aaien, waarna de eigenaar van de hond besluit een praatje te maken met George. 

"Om vriendelijk te zijn, vroeg ik George hoe hij heette, hoewel ik dit duidelijk wist. Tot mijn verbazing zei hij 'Ik heet Archie' met een grote glimlach op zijn gezicht," zegt de vrouw. 

Lees verder onder de foto.

ANP-346680888
De kleine prins George, spelend met een hond.

Je leest het goed, de vijfjarige prins noemt zichzelf Archie! Dit was een aantal maanden voor de geboorte van zijn neefje Archie, de oudste zoon van prins Harry en Meghan Markle. Zou dit toeval zijn? Of wist de kleine George al eerder van de babynaam van zijn toekomstige neefje? Het is in ieder geval erg merkwaardig. 

Prins George wordt ook wel 'PG Tips' genoemd

George krijgt van zijn klasgenootjes ook een leuke bijnaam. Op school wordt hij ook wel 'PG' genoemd. De letters 'PG' staan voor zijn eigen naam 'Prince George'. In Adelaide Cottage plakken ze hier 'Tips' aan vast, vernoemd na een Brits theemerk PG Tips. 

Lees verder onder de foto.

Prinses_Charlotte_7_jaar_1

Prinses Charlotte, of moeten we 'Lottie' zeggen?

Ook prinses Charlotte heeft binnen het gezin haar eigen bijnamen. Haar moeder Catherine heeft de prinses de naam 'Lottie' gegeven, afgeleid van haar eigen naam 'Charlotte'. Tijdens een reis naar Noord-Ierland in 2019 noemt Catherine haar dochter bij dit koosnaampje. 

Lees verder onder de foto.

ANP-373709208

Een bijnaam die prins William eerder aan zijn dochter heeft gegeven is ‘Mignonette’ dat in het Frans vertaald wordt als 'schattige'. Bij de Chelsea Flower Show in 2019 noemt William zijn dochter onder andere met deze bijnaam. Tijdens 'The Big Help Out', een van de festiviteiten rondom de kroning van koning Charles, noemt William zijn dochter ook nog eens 'Princess'- een bijnaam die veel vaders aan hun dochters hebben gegeven. Alleen in dit geval klopt de bijnaam dus echt! 

Lees verder onder de foto.

Louis_Catherine_scouting

Louis Lou Bug

Ook de jongste telg, prins Louis, heeft van zijn moeder een eigen lieve bijnaam gekregen. De prinses van Wales zou haar zoon namelijk 'Lou Bug' noemen. Dit is bijvoorbeeld te horen tijdens 'The Big Help Out', eerder dit jaar. De kleine Louis zat daar te smikkelen van een geroosterde marshmallow toen Catherine hem instrueerde zijn stok in het vuur te gooien. "Gooi dat in het vuur, Lou Bugs" aldus zijn moeder Catherine. Je ziet het lieve moment in onderstaande video. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook zijn oudere broer en zus, George en Charlotte, hebben een bijnaam voor hun kleine broertje. Ze zouden broertje al vanaf jongs af aan 'Lou Lou' noemen. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--