Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijzonder! Kate fotografeert overlevenden Holocaust

27 januari 2020 · Leestijd 2 min

Catherine, de hertogin van Cambridge, heeft ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust twee overlevenden gefotografeerd. De foto's werden maandag gedeeld op Instagram.

De echtgenote van prins William, die graag haar fotocamera pakt, portretteerde Yvonne Bernstein en Steven Frank. Beiden werden samen met hun kleinkinderen op de foto gezet.

"Ik wilde portretten maken die heel persoonlijk waren voor Yvonne en Steven - een viering van familie en het leven dat ze hebben opgebouwd sinds ze in de jaren '40 in Groot-Brittannië arriveerden. De families brachten voorwerpen mee die veel voor ze betekenden en die staan ook op de foto", deelt de hertogin van Cambridge in een verklaring.

Lees verder onder de foto's.

Catherine voelt zich vereerd dat ze werd gevraagd voor het project. "En ik hoop dat op een bepaalde manier de herinneringen van Yvonne en Steven in leven worden gehouden terwijl ze het stokje overdragen aan de volgende generatie."

Kensington Palace plaatste maandag ook foto's van achter de schermen bij de fotoshoot. De foto's zijn later dit jaar te zien bij een tentoonstelling van de Royal Photographic Society, waar Catherine erelid van is.

Lees verder onder de foto's.

De hertogin en prins William herdenken maandag de 75e verjaardag van de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau tijdens de jaarlijkse ceremonie in Westminster.

Bron: ANP / Foto's: @kensingtonroyal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--