Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijzonder nachtelijk inauguratieritueel in Japan

18 november 2019 · Leestijd 2 min

De Japanse keizer Naruhito was donderdagnacht samen met zijn echtgenote in touw voor opnieuw een inauguratieritueel: de Daijō-sai ceremonie, de derde en meest belangrijke ceremonie. Ter gelegenheid hiervan vond vandaag een tweede banket plaats waarbij tal van gouverneurs en vertegenwoordigers aanwezig waren.

Een nieuwe keizer voert aan het begin van zijn regeertijd éénmaal de Daijō-sai ceremonie uit, waarbij hij in een speciaal daarvoor gebouwd complex zijn voorvaderen en de goden dank zegt voor de nieuwe oogst, en onder meer bidt voor vrede en voorspoed. 

Speciaal banket

Aansluitend op de ceremonie werd zaterdagmiddag al een eerste banket gehouden in de Homei-den Staatszaal, waar onder meer tal van autoriteiten - waaronder ook premier Abe - aanwezig waren. Keizer Naruhito zei daar dat hij voor het geluk en de vrede van de Japanners wil bidden en voor verdere vooruitgang van het land.

Het keizerspaar dronk rijstwijn, gemaakt van rijst die speciaal voor de gelegenheid was uitgekozen van rijstvelden in twee verschillende prefecturen, Tochigi en Kyoto. Ook op tafel stond rijst die daar was geoogst en de twee boeren die voor de rijstoogst verantwoordelijk waren, mochten ook aan tafel aanschuiven.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--