Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijzondere koninklijke foto’s

1 april 2016 · Leestijd 1 min

Vanaf 1 april (vandaag) kunnen royaltyfans genieten van de expositie ‘Koninklijke foto’s door Vincent Mentzel’ in Paleis Het Loo. Deze topfotograaf zorgde voor unieke plaatjes van de Oranjes door zijn hechte band met de familie. Zaterdag meer over de bijzondere verzameling foto’s in Blauw Bloed!

In de regeringsperiode van Beatrix werd Vincent Mentzel vaak gevraagd voor portretten van de Oranjes. De band tussen de koninklijke familie en Vincent Mentzel werd met de tijd hechter en dat is aan de foto’s te zien. De verzameling in Paleis Het Loo bestaat uit prachtige portretten maar ook vele informele en grappige familiemomenten. Iedere Nederlander heeft werk van Mentzel in handen gehad. Portretten die hij maakte van toenmalig koningin Beatrix vormden de basis voor haar afbeelding op de gulden en op de 'pukkeltjes' postzegels. Dat portret werd tijdens de regeerperiode van Beatrix nooit gewijzigd.

Vindt u het leuk om een bezoekje te brengen aan de expositie? Klik hier!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--