Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauw Bloed doet mee aan de actie Nederland Plant Bomen! Jij ook?

2 maart 2021 · Leestijd 4 min

Blauw Bloed doet mee met de actie ‘Nederland plant bomen’! Hiermee roept de EO iedereen in Nederland op om de eigen provincie groener te maken. Dat kan heel simpel door een boom aan te schaffen. Lees snel verder hoe jij ook mee kunt doen!

image00003.jpeg

Van de gekochte bomen worden nieuwe bossen geplant in alle provincies, waardoor het Nederlandse bos weer groeit. EO-presentator Bert van Leeuwen sluit de actie half maart af met een dagelijks tv-programma op NPO 1. Ook kinderen worden in actie gezet in het wekelijkse EO-programma ‘Zapp Your Planet’.

Waarom doen we mee?

Blauw Bloed is een programma van de Evangelische Omroep (EO). De EO maakt zich hard voor een groener Nederland, omdat er steeds meer bos in ons land verdwijnt, terwijl bomen onmisbaar zijn voor mens én dier. Niet alleen zorgen bomen voor schone lucht, een goed klimaat, beschutting en verkoeling. Het bos biedt ook de ruimte om van de natuur te genieten. Het is een plek van rust en ontspanning, juist in deze hectische tijd vol onzekerheid. Wij vinden het ook als Blauw Bloed belangrijk dat we daarvan kunnen blijven genieten!

Hoe kan ik meedoen?

qr-code_BB_betaalpagina_kleinerformaat.png

Ben je enthousiast geworden en wil jij zelf ook een boom planten? Dat kan! Via deze link kan jij meedoen. In 1 minuut koop je een boom en daarmee creëer je nieuw bos in een provincie naar keuze. Om het nog eenvoudiger te maken, is het ook mogelijk om de QR-code te scannen en daarmee via Tikkie direct een boom te kopenOpen dan je camera en richt die op het groene vak. Je telefoon zal dan de pagina openen om te betalen.

Nederland Plant Bomen op televisie

De actie ‘Nederland plant bomen’ sluit in maart af met twee tv-programma’s. Op NPO 1 trekt EO-presentator Bert van Leeuwen op met boswachters uit verschillende provincies. Ze vertellen met passie over hun werk in het bos. Ook kan de kijker genieten van prachtige bosverhalen van gewone mensen voor wie bomen om persoonlijke redenen bijzonder zijn geworden.

Bert heeft er zin in om zich voor deze groene campagne in te zetten. “Bossen zijn voor zoveel dingen goed op het gebied van duurzaamheid! Ik vind het vooral ook heel fijn om er te zijn. Juist in deze coronatijd is het bos door veel mensen (her)ontdekt. Ik loop er ook graag, met m’n kleinkinderen en met de hond. Het kopen van een boom kan in een paar stappen. Dat vind ik ook het mooie aan deze campagne: het is onwijs simpel en heeft toch een groot effect. Voor onze toekomst en die van onze kinderen.”

Op NPO Zapp creëren EO-presentatoren Anne-Mar Zwart, Rachel Rosier en Elbert Smelt het ideale Zapp Your Planet-bos aan de hand van ingezamelde ideeën van kinderen. De Zapp Your Planet-actie roept kinderen op om geld in te zamelen, waardoor er nog meer bomen geplant worden.

‘Nederland plant bomen’ is vanaf 8 maart dagelijks te zien om 16.45 uur bij de EO op NPO 1. Op zaterdag 13 maart is er een extra lange uitzending te zien om 17.20 uur.
‘Zapp Your Planet’ is vanaf 6 maart wekelijks te zien rond 10.00 uur bij de EO op NPO Zapp.

Ook als Blauw Bloed zullen we de komende tijd regelmatig mooie artikelen en video's plaatsen over bomen. Houd onze website in de gaten!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--