Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauw Bloed en ANP brengen uniek fotoboek en koninklijke kalender uit

6 november 2020 · Leestijd 3 min

Leuk nieuws! Blauw Bloed en het Algemeen Nederlands Persbureau hebben de krachten gebundeld en brengen dit najaar twee bijzondere koninklijke producten op de markt: een fotoboek over prinses Beatrix en een koninklijke fotokalender voor het jaar 2021.

We vertellen je natuurlijk graag meer over deze twee bijzondere koninklijke producten, die je vanaf vandaag online kunt bestellen! Ben je nog op zoek naar een nieuwe kalender voor 2021 of wil je iemand verrassen met een leuk Sinterklaas- of verjaardagscadeau?

Fotoboek prinses Beatrix

Het fotoboek Beatrix: Van prinses tot prinses toont het leven van prinses Beatrix in 10 uiteenlopende thema’s. In 150 opvallende foto’s wordt het verhaal verteld van een vorstin die haar taak heel serieus nam, soms misschien afstandelijk overkwam, maar die ook warm en betrokken meeleefde met mensen die getroffen werden door verdriet.

Het fotoboek geeft ook een tijdsbeeld, achter de foto's zie je de Nederlandse samenleving veranderen. Van de mannen met hoeden die de kranten lezen waarin de geboorte van Beatrix wordt aangekondigd, tot de rookbommen op haar trouwdag en de krakersrellen bij haar inhuldiging. Al deze foto’s maken van Beatrix: Van prinses tot prinses een feest der herkenning en niet alleen voor de volgers van het koningshuis.

Lees verder onder de foto's.

Het leven van Beatrix is grondig gedocumenteerd en in de beeldbank van ANP ligt een schat aan materiaal. De Blauw Bloed- en ANP-redacteuren konden kiezen uit duizenden foto’s.

Bij de keuze van de foto’s hebben zij zich laten leiden door verschillende overwegingen: sommige foto’s zijn gekozen vanwege hun historische betekenis. Bijvoorbeeld de eerste, wazige foto van prinses Beatrix en Claus von Amsberg, gemaakt in de tuin van Kasteel Drakensteyn. Andere foto’s staan in het fotoboek vanwege hun stilistische schoonheid.

Maar alle foto’s hebben met elkaar gemeen dat ze iets vertellen over Beatrix. Of het nu een onderonsje met prinses Amalia is, haar ernstige blik tijdens een toespraak bij een staatsbezoek, of haar betrokken houding als ze een bezoek brengt aan slachtoffers van een ramp.

Een jaar met de Oranjes

De koninklijke kalender Een jaar met de Oranjes is op een unieke wijze tot stand gekomen: duizenden kijkers van Blauw Bloed hebben onlangs massaal gestemd op hun favoriete foto’s voor in de kalender. De ANP-foto’s waarop gestemd kon worden, zijn gemaakt in de bijbehorende kalendermaand, een of twee jaar eerder.

Bij de maand februari kon bijvoorbeeld gestemd worden op de meest recente foto's van de Oranjes in Lech, in maart op het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Indonesië en in april op een Koningsdagfoto. De foto’s met de meeste stemmen zijn terug te vinden op de kalender Een jaar met de Oranjes.

Naast foto's van de koninklijke familie is de kalender gevuld met belangrijke, interessante en jaarlijks terugkomende gebeurtenissen rondom de Oranjes. Denk aan verjaardagen en jubilea. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--