Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauw Bloed is er weer! Dit zie je deze week in de uitzending

20 september 2023 · Leestijd 2 min

We duiken deze zaterdag opnieuw de studio van Blauw Bloed in. Aan de desk praat Tirza van der Graaf ons bij over het koninklijke nieuws van de week en vraagt zij de deskundigen het hemd van het lijf. Dat wordt kijken!

Terugblik: de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia

De uitzending van Blauw Bloed van aanstaande zaterdagavond is weer goed gevuld. Zo bespreken we met modejournalist Josine Droogendijk de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia. Hoe kunnen we de stijl van de 18-jarige prinses het beste omschrijven? Je hoort het in de uitzending! 

Tirza van der Graaf - Blauw Bloed

Het staatsbezoek van Charles en Camilla aan Frankrijk 

Koning Charles en koningin Camilla van Groot-Brittannië brachten van 20 tot en met 23 september een staatsbezoek aan Frankrijk. Daar werden ze met open armen ontvangen door de Franse president Macron en zijn vrouw. Eigenlijk zouden ze in maart al gaan, maar in die periode was het er te onrustig door de grote protesten tegen de Franse pensioenhervormingen. Ze tikten deze week onder andere Parijs en Bordeaux aan. In de uitzending vind je een mooi verslag van het staatsbezoek. 

Charles_Berlijn
Charles en Camilla bij een eerder bezoek aan Berlijn.

Paul Rem vertelt over de Oranjes en Dordrecht

Paul Rem, kunsthistoricus van Paleis het Loo, neemt ons in de nieuwe rubriek Steden en Streken mee door het land. Daar vertelt hij over de band die de Oranjes hebben met de regio. In deze uitzending bezoeken we met Paul Rem Dordrecht. 

Paul Rem bij het monument van Leopold II
Paul Rem.

Koningin Máxima en prinses Beatrix ontvangen handwerkers

Koningin Máxima nodigde prinses Beatrix en 150 handwerkers bij haar thuis uit op Paleis Huis ten Bosch. De koningin bekeek daar samen met de handwerkers de handgemaakte gordijnen die nu hangen in de Chinese Zaal van haar woonpaleis. Het werd een gezellig uitje voor schoonmoeder en schoondochter, die samen onder de indruk waren van de raambekleding. 

Beatrix-maxima-gordijnen1

Dus, zit jij voor de buis zaterdag? Schikt de tijd of het moment niet? Dan kun je de uitzending altijd terugkijken via NPO Start. Veel kijkplezier! 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--