Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauw Bloed is er weer! Dit zie je deze week in de uitzending

29 november 2023 · Leestijd 3 min

Vanuit de studio van Blauw Bloed praat presentator Tirza van der Graaf je bij over het koninklijk nieuws van deze week. We volgen ons koningspaar en ook alle internationale royals op de voet en doen daar in de uitzending uitgebreid verslag van. Dat wordt weer kijken!

Koningin Máxima is in Parijs

Koningin Máxima is deze week in dé stad van de liefde: Parijs! Daar opent ze op dinsdagavond de tentoonstelling van de Nederlandse ontwerper Iris van Herpen: Sculpting the Senses in het Musée des Arts Décoratifs. Ook brengt de koningin een bezoek aan Maison Européenne de la Photographie waar zij de tentoonstelling Viviane Sassen – Phosphor: Art & Fashion bezichtigt en in gesprek gaat met jonge fotografen. Voordat Máxima met de trein naar Parijs reist, bezoekt de koningin nog een bibliotheek in Rotterdam. Een uitgebreid verslag van koningin Máxima in Parijs zie je in de uitzending van 2 december. 

maxima-irisvanherpen2
Koningin Máxima opent de tentoonstelling van Iris van Herpen in Parijs.

De Vrouwen van Soestdijk

Deze zaterdag krijgen we een voorproefje te zien van de tentoonstelling De Vrouwen van Soestdijk in Paleis Soestdijk. Daar ontdek je het rijke verleden van het paleis dat door middel van portretten, foto's, hedendaagse mode, design en ambacht wordt verteld. Deze tentoonstelling is nog tot 7 januari 2024 te bezoeken. 

Juliana-Soestdijk
Koninginnedag 1963 op Paleis Soestdijk.

Het Oranje Fonds en Dress For Success

Het Oranje Fonds bestaat al meer dan 20 jaar. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen bij de verschillende initiatieven die door het fonds worden ondersteund. We werpen zaterdag voor het laatst dit seizoen een blik op de organisaties waar het koningspaar bij betrokken is. Zaterdag is de hoofdrol voor Dress For Success. Een initiatief dat mensen met een lager inkomen helpt aan een mooie en krachtige outfit voor een sollicitatiegesprek. In de uitzending zie je onder andere het werkbezoek van koning Willem-Alexander terug.

Willem-Alexander dress for succes

Prinses Aiko is jarig

Op 1 december wordt prinses Aiko van Japan 22 jaar. In de uitzending bekijken we het bijzondere leven van de dochter van keizer Naruhito en keizerin Masako Owada. 

Aiko.jpg
Prinses Aiko.

Het koninklijk nieuws van deze week

Natuurlijk bespreken we ook het andere koninklijke nieuws van deze week. Waar hielden de internationale royals zich afgelopen week mee bezig? Zo zagen we onder andere hoe erfgroothertog Guillaume en zijn vrouw erfgroothertogin Stéphanie zich samen met hun zoons prins Charles en prins Françios onderdompelden in de kerstsfeer. En kwam prins Pieter-Christiaan niemand minder dan Sinterklaas tegen tijdens een sportieve wandeling (hier zie je de foto). 

Je ziet het allemaal in de uitzending. Dus, zit jij voor de buis zaterdag? Schikt de tijd of het moment niet? Dan kun je de uitzending altijd terugkijken via NPO Start. Veel kijkplezier!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--