Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauw Bloed is er weer! Dit zie je deze week in de uitzending

2 dagen geleden · Leestijd 3 min

Deze week brengen wij je weer op de hoogte van het koninklijk nieuws. Zo bracht het koningspaar een streekbezoek aan Het Hogeland en gingen koning Frederik en koningin Mary op staatsbezoek naar Noorwegen. Speciaal ter gelegenheid van het streekbezoek zijn wij deze week in het Groningse Zoutkamp. Dit en meer, zaterdag om 20:05 uur op NPO 2.

Streekbezoek Het Hogeland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten een streekbezoek aan het Hogeland in Groningen. Het koningspaar ging in gesprek met de inwoners van Winsum, Zoutkamp, Noordpolderzijl, Stedum en Bedum over het cultuur- en natuurhistorisch erfgoed, de kansen en uitdagingen in de agrarische sector, de visserij en de leefbaarheid in de streek.

Lees verder onder de foto.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima poseren op brug De Boog bij het centrum van het dorp.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima poseren op brug De Boog bij het centrum van het dorp.

Staatsbezoek Denemarken aan Noorwegen

Het waren drukke weken voor koning Frederik en koningin Mary. Afgelopen week beleefden ze in Zweden hun eerste staatsbezoek als koning en koningin. Deze week was Noorwegen aan de beurt. Ook tijdens dit staatsbezoek arriveerden Frederik en Mary met de Dannebrog, het jacht van de Deense koninklijke familie. Het staatsbanket in Oslo viel wel op een hele bijzondere dag, namelijk op de twintigste huwelijksdag van koning Frederik en koningin Mary. Bekijk de mooie beelden in onze aflevering komende zaterdag.

Lees verder onder de foto.

(KLOPT) Kopfoto juist
Het staatsbanket in Oslo viel op een hele bijzondere dag voor het Deense koningspaar.

Martijn Akkerman over Hollandse juwelen

Deze week deelt juwelenhistoricus Martijn Akkerman zijn kennis over juwelen. Ditmaal zijn de Hollandse juwelen aan de beurt. Het Nederlandse koninklijk huis heeft een grote juwelencollectie, waaruit we steeds meer sieraden uit de kluizen zien komen. Vooral koningin Máxima heeft sieraden opgediept die al lange tijd niet waren gezien of zelfs verloren waren gewaand.

Lees verder onder de foto.

2013 - Koningin Máxima tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in De Nieuwe Kerk
2013 - Koningin Máxima tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in De Nieuwe Kerk.

Koningin Máxima bezoekt IDAHOT+ Forum

Koningin Máxima bracht deze week een bezoek aan het IDAHOT+ Forum in Den Haag, waar de koningin een korte toespraak hield. Het congres richtte zich op internationale trends en ontwikkelingen met betrekking tot de emancipatie en het beleid voor lhbtiq+ personen. Het congres maakte deel uit van de activiteiten rondom de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT).

Lees verder onder de foto.

Koningin Máxima IDAHOT+ Forum.
Koningin Máxima tijdens het IDAHOT+ Forum.

Interview met Lady Glenconnor

Ook spreken wij met barones lady Anne Glenconnor. Lady Anne groeide op aan het Britse hof, en was hofdame van prinses Margaret. Lady Glenconnor deelt de meest bijzondere momenten die zij heeft meegemaakt. Zo was zij aanwezig bij zowel de kroning van koningin Elizabeth als de kroning van koning Charles.

Lees verder onder de foto.

ANP-468633635
lady Anne Glenconnor was aanwezig bij zowel de kroning van koningin Elizabeth als de kroning van koning Charles.

Dit en meer zie je in de uitzending, zaterdag om 20.05 uur op NPO 2! Schikt de tijd of het moment niet? Dan kun je de uitzending altijd terugkijken via NPO Start.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--