Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bloedbad Canada schokt Charles en Camilla

22 april 2020 · Leestijd 2 min

Na koningin Elizabeth en prins Philip hebben ook prins Charles en zijn vrouw Camilla met afschuw gereageerd op de schietpartij in Canada. Maandag vielen in Portapique in Nova Scotia zeker negentien doden.

Charles en Camilla waren "diep geschokt" toen het nieuws over het bloedbad hen bereikte, staat in een verklaring die Clarence House dinsdagavond verspreidde. "Ons hart gaat uit naar de families en vrienden van iedereen die zo tragisch om het leven is gekomen en naar degenen die gewond zijn geraakt." De prins van Wales en zijn echtgenote omschrijven de schietpartij, de dodelijkste in de geschiedenis van Canada, als bruut, zinloos en wreed.

Lees verder onder het bericht.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Net zoals zijn moeder eerder op de dag deed, prijst Charles de hulpdiensten, zeker nu zij "het vanwege de voortdurende ontberingen van de Covid-19-crisis" al zo zwaar hebben. Charles en Camilla sluiten hun bericht af met hun medeleven. "Onze gedachten en gebeden gaan in deze hartverscheurende tijden uit naar de families van de slachtoffers, de inwoners van Nova Scotia en alle Canadezen."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--