Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blue monday: De favoriete kleur van hertogin Catherine

18 januari 2021 · Leestijd 5 min

Het is vandaag blue monday, beter bekend als deprimaandag. De zogenaamd meest ongelukkige dag van het jaar. Of het nou mythe of waarheid is, het is in ieder geval een perfect moment om even stil te staan bij de favoriete kleur van Catherine. Laat je opvrolijken door 25 blauwe outfits... en een grappige bonus!

William_Catherine_Engagement.jpg

We trappen af met een speciale blauwe jurk. Op 16 november 2010 maakt Clarence House bekend dat prins William van Wales zich heeft verloofd met Catherine Middleton. Catherine, dan toch vooral bekend als Kate, schittert in het blauw. Geen verrassende keuze want de jurk matcht perfect bij haar verlovingsring.

William_Catherine_babyGeorge.jpg

Op 23 juli 2013 poseert Catherine samen met man William en kleine prins George (dan slechts één dag oud) bij de voordeur van de Lindo Wing  van het St Mary's Hospital. Haar blauwe jurk was een eerbetoon aan prinses Diana, die ook een soortgelijke jurk droeg toen zij, 31 jaar eerder, met baby William het ziekenhuis verliet.

Catherine_George_William_Nieuw_Zeeland.jpg

Op 16 april 2014 draagt Catherine een donkerblauw mantelpakje als ze, samen met William en George, vertrekt vanaf international airport in Wellington, op weg naar Australië.

Catherine_Wildlife.jpg

Op 21 oktober 2014 showt Catherine haar lange benen in deze babyblauwe jurk, die ze draagt tijdens de Wildlife Photographer of The Year 2014 Awards in The Natural History Museum in Londen.

Catherine_JamesBondpremiere.jpg

Op 26 oktober 2015 bezoekt Catherine de première van de nieuwe James Bond-film 'Spectre' in the Royal Albert Hall in Londen. Ze kiest voor een romantische lichtblauwe jurk. 

Catherine_indiaBhutanreceptie.jpg

Op 6 april 2016 bezoekt Catherine een receptie in haar eigen achtertuin, Kensington Palace, en kiest ze voor een donkerblauwe polkadot jurk.

Catherine-India.jpg

Op 10 april 2016 is Catherine samen met haar man op een royal tour door India. Ze schittert tijdens een Charity Gala receptie in het Taj Mahal hotel in Mumbai in een prachtige blauwe japon geïnspireerd op de Indiase sari.

Catherine_blauwjurk.jpg

Voor de 40ste verjaardag van SportsAid op 9 juni 2016 kiest Catherine voor een blauwe jurk met open schouders.

Catherine_90steverjaardag_Elizabeth.jpg

Op 10 juni 2016 viert koningin Elizabeth haar 90ste verjaardag met een speciale dienst in St Paul's Cathedral in Londen. Catherine kiest voor een prachtige blauwe jas met witte applicaties.

Catherine_George.jpg

Catherine met kleine George aan de hand tijdens een bezoek aan Royal International Air Tattoo op 8 juli 2016.

Catherine_polkadot.jpg

De hertogin van Cambridge arriveert in Essex voor een bezoek aan the Stewards Academy school op 16 september 2016 en ze draagt een blauwe polkadot jurk. 

William_Catherine_George_Charlotte.jpg

Catherine ziet er prachtig uit als ze op 24 september met haar gezin aankomt in Canada.

Catherine_DenHaag.jpg

Op 11 oktober 2016 brengt Catherine haar eerste solo bezoek aan het buitenland. Ze kiest daarvoor een wel heel bijzonder land uit... Nederland! Tijdens haar bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag draagt ze een babyblauw mantelpakje.

Catherine_Parijs.jpg

Op 17 maart 2017 is Catherine op bezoek in Parijs. Tijdens een diner op de Britse ambassade draagt ze een blauwe prinsessenjurk. 

Catherine_luxemburg.jpg

Op 11 mei 2017 viert Catherine de 150ste verjaardag van het Londen akkoord in Luxemburg.

Catherine_William_George_Catherine_Berlijn.jpg

Familie Cambridge in het blauw bij aankomst op het vliegveld van Berlijn op 19 juli 2017.

Catherine_commonwealth.jpg

Catherine verlaat Westminster Abbey na de jaarlijkse Commonwealth Day Service in Westminster Abbey op 12 maart 2018.

Catherine_staatsbezoekNLGB.jpg

Op 23 oktober 2018 verschijnt Catherine in een blauwe galajurk bij het staatsbanket met koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Buckingham Palace. Ze combineert haar jurk met de Queen Mary's Lover's Knot tiara.

Catherine_Noord_Ierland.jpg

Catherine tijdens een bezoek aan Noord-Ierland op 28 februari 2019 in een beeldige blauwe jas met cape. 

Catherine_Bletchley.jpg

Op 14 mei 2019 draagt Catherine een prachtige blauwe jurk met split tijdens een bezoek aan Bletchley Park.

catherine_William_Queen.jpg

Op 20 mei 2019 geeft Catherine de Queen een rondleiding door haar eigen ontworpen tuin die werd tentoongesteld in de RHS Chelsea Flower Show. Prins William is ook van de partij.

Catherine_.jpg

Op 18 juni 2019 bezoekt Catherine Royal Ascot. Ze draagt een romantische blauwe jurk met bijpassende fascinator hoed en silveren accessoires.

Catherine_Wimbledon.jpg

Op 14 juli 2019 geeft Catherine de cup weg aan de winnaar van de men's singles final op dag dertien van tennistoernooi Wimbledon. Ze kiest voor deze speciale gelegenheid voor een jurk in haar favoriete kleur. Op haar borst heeft ze een bijzonder strikje gespeld... Die speld wordt alleen gedragen door een zeer select groepje leden. Catherine, als beschermvrouwe, mag de groen met paarse strik dragen en doet dat dan ook met trots!

Catherine_Pakistan.jpg

Tijdens haar bezoek aan Pakistan kiest Catherine meerdere malen voor een shalwar kameez. Deze traditionele outfit die vaak wordt gedragen in India en Pakistan bestaat uit een shalwar (wijde broek) en een kameez (shirt die valt tot de knie) en wordt vaak gedragen in combinatie met een sjaal over de schouder of over het hoofd. Tijdens een bezoek aan een school op 15 oktober gaat Catherine voor een korenblauw exemplaar en dat staat haar prachtig!

Royal_train_Tour_William_Catherine.jpg

Catherine in het blauw met bijpassend mondkapje op 7 december 2020 tijdens de Royal Train Tour.

Bonus: De blauwe sweater van William

William_Blauwe_trui.jpg

Niet alleen Catherine is dol op blauw. Haar echtgenoot krijgt er (letterlijk) ook geen genoeg van!

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--