Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bezorgt Amalia Claudia de Breij binnenkort een prijs?

20 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Het door Claudia de Breij geschreven boek over prinses Amalia is dit jaar een van de kanshebbers voor de NS Publieksprijs. De biografie behoort tot een van de zes genomineerden die kans maken op het winnen van de bekende boekenprijs.

Het boek verscheen op 16 november 2021 ter gelegenheid van de 18e verjaardag van de Prinses van Oranje. De biografie ging in twee weken al meer dan honderdduizend keer over de toonbank en heeft van november tot aan januari 2022 bovenaan de Nederlandse boekentop gestaan. Het boek verkocht zo goed in de eerste dagen dat het al in de eerste week door de eerste druk heen was.

Het is een traditie dat een Nederlandse auteur een biografie schrijft over de troonopvolger bij diens achttiende verjaardag. Zo schreef Renate Rubinstein in 1985 over Willem-Alexander en Hella Haasse in 1955 over prinses Beatrix. 

Terugblik: Jeroen Snel interviewt Claudia de Breij 

Rond de boeklancering heeft Jeroen Snel gesproken met de schrijfster van het portret over Amalia. Interviews geven deed Claudia niet maar “Bij zo’n onderwerp vind ik Blauw Bloed, naast het journaal, wel de enige die je écht moet doen!”. Bekijk het interview met Claudia de Breij hieronder!

Wil je stemmen voor de NS Publieksprijs? Doe dat dan hier!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--