Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bourbon-Parma's verzamelen zich voor Frans society-huwelijk

13 juli 2023 · Leestijd 2 min

In een prachtige oude kerk in de Franse Bourgogne werd afgelopen weekend geen etappe van de Tour de France gereden, maar getrouwd! Prins Amaury van Bourbon-Parma trouwde met Pélagie de Mac Mahon. Dat leverde veel glitter en glamour op, waarbij ook Nederlandse royals aanwezig waren.

Zo waren prins Carlos de Bourbon de Parme en zijn vrouw prinses Annemarie aanwezig. De oudste zoon van prinses Irene en Carlos Hugo de Bourbon de Parme (1930-2010) is familie van de bruidegom, want Carlos Hugo was de neef van Michael van Bourbon-Parma, de opa van Amaury.

De bruid droeg een prachtige japon met kanten mouwen en een tiara van bloemen. De bruidsjurk leek geïnspireerd te zijn op de trouwjurk van Catherine, de prinses van Wales en Grace Kelly. 

Op de Instagram-post hieronder staan Carlos en Annemarie op de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het bruidspaar

Wie zijn prins Amaury van Bourbon-Parma en zijn kersverse echtgenote Pélagie de Mac Mahon eigenlijk? Amaury werd in 1991 geboren, als zoon van prins Emmanuel van Bourbon-Parma en zijn vrouw Constance de Revine. Hij heeft drie zusjes. 

Pélagie stamt af van generaal Mac Mahon, die in de 19e eeuw president was van Frankrijk. Haar broer is de hertog van Magenta, een titel die door Napoleon III is gegeven na een slag bij deze plaats. Pélagie deed de middelbare school in Londen en studeerde in Kaapstad. Op haar LinkedIn staat dat zij projectmanager is.

Het stel was eerder al voor de wet getrouwd:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Maar afgelopen zaterdag was het dus feest in de kathedraal van Saint-Lazare in Autun, een idyllisch dorpje in de Franse Bourgogne. Na het huwelijk volgde een receptie op het kasteel in Sully.

Een bruiloft met een groot glamourgehalte!

Bourbon-parma Cropped (1)
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--