Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse hof onthult wapenschild hertogin Meghan

25 mei 2018 · Leestijd 2 min

Hertogin Meghan heeft voortaan haar eigen wapenschild. Kensington Palace onthulde vrijdag het wapenschild van de kersverse hertogin van Sussex.

wapenschild_hertogin_Meghan.jpg

Meghan was volgens Kensington Palace nauw betrokken bij het ontwerp en leverde zelf ideeën aan voor de uitwerking. Het wapenschild, dat door koningin Elizabeth persoonlijk is goedgekeurd, is een creatie van het Britse College of Arms en zit vol verwijzingen naar Meghan's Californische roots.

De blauwe achtergrond van het schild is een verwijzing naar de Stille Oceaan voor de kust van Californië. De twee gouden stralen staan symbool voor de zonnige thuisstaat van de hertogin. De drie veren vertegenwoordigen communicatie en de kracht van woorden.

In het gras onder het wapenschild bloeien naast goudkleurige klaprozen, de staatsbloem van Californië, ook meloenboompjes. Deze groeien bij Kensington Palace.

Het wapenschild wordt aan beide kanten ondersteund. De zangvogel aan de rechterkant staat voor Meghan Markle, die haar vleugels uitslaat. De open snavel symboliseert samen met de veren de kracht van communicatie.

De linkerkant van het wapenschild draagt de symboliek van haar nieuwe land, inclusief de leeuw die symbool staat voor haar man.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--