Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Britse koningin Elizabeth kiest nieuwe Firm'

10 december 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft volgens Britse media haar nieuwe 'Firm' gekozen. Dat zijn acht leden van het koninklijk huis die de familie zullen vertegenwoordigen. Het groepje werd afgelopen week samen toevallig op de foto gezet aan het einde van de Royal Train Tour van William en Catherine.

Daarop zijn prins Edward, zijn vrouw Sophie, prins William, zijn vrouw Catherine, prins Charles, zijn vrouw Camilla, prinses Anne en de koningin zelf te zien. De groep wordt door de media ook wel de Firm genoemd, oftewel het bedrijf, omdat ze namens de koningin taken uitvoeren. Dit jaar horen prins Harry, Meghan en prins Andrew zoals verwacht niet bij dat clubje.

Eerder behoorden Harry, Meghan en Andrew ook tot de 'firm'. Harry en Meghan legde eerder echter hun koninklijke taken neer om wat meer buiten de spotlights te leven. Andrew, het derde kind van koningin Elizabeth, was goed bevriend met veroordeeld zedendelinquent Jeffrey Epstein. De prins is niet beschuldigd van strafbare feiten maar werd wel gevraagd om mee te werken aan het onderzoek. Dat weigerde hij. Andrew heeft daarom zijn koninklijke taken moeten neerleggen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--