Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse koninklijke familie bij start van beraad G7

11 juni 2021 · Leestijd 1 min

De Britse koninklijke familie is vrijdag bij de start van de driedaagse top van de G7, de club van zeven landen met grote economieën, in Cornwall. Koningin Elizabeth, prins Charles en zijn vrouw Camilla en prins William en zijn vrouw Catherine treffen de wereldleiders bij verschillende afspraken.

Elizabeth is vrijdag gastvrouw van een lunch voor de leiders van Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en anderen die voor de top zijn uitgenodigd. Ook Camilla en Catherine schuiven aan bij de lunch die wordt geserveerd in de botanische tuin Eden Project. Daar is in de avond ook de openingsreceptie waarbij de koningin, prinses en hun echtgenotes aanwezig zijn.

Charles zal vrijdag ook in gesprek gaan met enkele directeuren van grote internationale bedrijven die moeten gaan samenwerken met de G7 in de strijd tegen klimaatverandering. William vergezelt zijn vader daarbij.

Catherine gaat ook nog naar een evenement waarbij ook First Lady Jill Biden, de echtgenote van de Amerikaanse president Joe Biden, van de partij is. De Bidens worden zondag bij de Queen verwacht op Windsor Castle.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--