Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom jonge Britse prinsen (bijna) altijd korte broeken dragen

2 februari 2024 · Leestijd 2 min

Wanneer de prins en prinses van Wales op pad zijn met hun kinderen, zien we de jongste van het kroost, prins Louis, (bijna) altijd in een korte broek. En ook prins George verscheen jarenlang alleen in shorts. Lees in dit artikel waarom jonge prinsjes in het Verenigd Koninkrijk eigenlijk alleen maar korte broeken dragen.

Of het nou zomer of winter is, de jonge prinsen in het Verenigd Koninkrijk verschijnen steevast in korte broek. Voor speciale gelegenheden wordt een uitzondering gemaakt, maar in principe draagt Louis alleen maar shorts.

Lees verder onder de foto.

Prins Louis shorts
Prins Louis in shorts tijdens een bezoek aan de scouting.

Britse traditie

De reden dat prins Louis (5) bijna alleen maar korte broeken draagt, heeft alles te maken met een lange Britse traditie. Onder leden van de koninklijke familie, de adel en de rest van de upper class is het namelijk de traditie dat jongens tot hun 8e geen lange broek dragen. Dit zou worden gezien als iets van de lagere klasse.

Lees verder onder de foto.

Prins Louis shorts
Zelfs op eerste kerstdag draagt Louis een korte broek.

Alleen oudere jongens en mannen dragen een lange pantalon of jeans. Daarom zien we prins George (10) tegenwoordig in een lange broek, maar voor zijn 8e droeg hij net als Louis vooral shorts.

Lees verder onder de foto.

Prins George shorts
Prins George draagt bij een bezoek aan Polen een korte broek.

En de traditie gaat langer terug, want ook prins William en zijn broer, prins Harry, verschenen als jonge kinderen regelmatig in een korte broek.

Lees verder onder de foto.

Prins William en prins Harry shorts
Prins William en prins Harry in shorts.

Uitzonderingen

Toch mag Louis voor sommige gelegenheden een lange broek aan. Zo droeg hij afgelopen kerst in Sandringham een pantalon en ook bij de kroning van zijn opa, koning Charles, waren de knieën van de 5-jarige prins bedekt.

Prins Louis shorts
Bij de kroning van koning Charles verschijnt Louis in een lange broek.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--