Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britten bereiden zich in de hitte voor op feestdag

12 juni 2023 · Leestijd 2 min

Aankomende zaterdag zal de Britse koninklijke familie weer samen te zien zijn in de hoofdstad Londen voor Trooping the Colour. Dit jaarlijks evenement is de officiële viering van de verjaardag van de vorst. Afgelopen weekend werd er in de brandende zon al volop gerepeteerd voor de dag. De Britse prins William was hierbij ook aanwezig.

trooping the colour
De balkonscène tijdens Trooping the Colour in 2022.

Tijdens de ceremonie zal de koninklijke familie in koetsen meerijden met de parade waar ook honderden militairen en paarden aan meedoen. Na afloop vliegt de Britse luchtmacht over de stad en is er de geliefde balkonscène op Buckingham Palace. Dit jaar wordt een bijzondere editie, want voor het eerst zal niet wijlen koningin Elizabeth maar kersverse koning Charles centraal staan tijdens de dag.

Repetities 

In Londen is afgelopen zaterdag gerepeteerd voor het evenement. Prins William nam als erekolonel van de Welsh Guards deel aan de voorbereidingen.

William
Prins William op een paard tijdens de repetities afgelopen zaterdag.
ANP-471290899
ANP-471294809

In een zonnig en warm Londen deden honderden militairen mee aan de oefening van de jaarlijkse parade voor de verjaardag van de Britse vorst. Door de combinatie van het warme weer, het lange staan en de zware berenmuts vielen enkelen van hen flauw.

ANP-471286931
ANP-471286857

Prins William heeft de militairen die de warmte hebben getrotseerd op Twitter bedankt.  "Moeilijke omstandigheden, maar jullie hebben het allemaal heel goed gedaan", schrijft William. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voorgaande edities 

Trooping the Colour wordt elk jaar in juni gevierd. In 2022 was dit het startschot van de festiviteiten omtrent het 70-jarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth.

ANP-449681627
George_Charlotte_Louis_Trooping_the_Colour
Alle drie de Wales-kinderen namen vorig jaar voor het eerst deel aan de Trooping the Colour-processie.
Camilla_Catherine_Trooping_the_Colour

Foto's ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--