Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse royals klappen voor de zorg

27 maart 2020 · Leestijd 2 min

In het Verenigd Koninkrijk klonk donderdagavond om 20.00 uur lokale tijd een luid applaus door de straten voor medewerkers in de zorg. Ook leden van het Britse koningshuis klapten mee om de hulpverleners te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis, zo deelden ze op social media onder de hashtag #ClapForOurCarers.

William en Kate deelden donderdag beelden van hun drie klappende kinderen George, Charlotte en Louis op instagram. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Edward

Prins Edward en zijn gezin deelden een video waarin de prins de Britse zorgmedewerkers bedankt voor hun inzet en harde werk. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
IMG_1516.jpg

Harry en Meghan laten weten ook deel te hebben genomen aan de actie: "Bedankt voor alles dat jullie blijven doen. Wij applaudiseren vanaf de andere kant van de plas". 

Ook Charles en Camilla uiten hun steun voor de actie door verschillende foto's te delen van het stel met zorgmedewerkers op Instagram: "Wij waarderen alle verplegers, dokters en andere zorgmedewerkers die meewerken in de strijd tegen het coronavirus". 

Lees verder onder de foto. 

Eerder op de dag deed koningin Elizabeth al een oproep om mee te doen aan het initiatief via Twitter: "#ClapForOurCarers is een kans om onze dank en waardering te tonen aan het personeel, vrijwilligers en iedereen aan de frontlinie". Of de 93-jarige Queen zelf vanuit Windsor Castle een applaus laat klinken, moet nog blijken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--